Kuzey Hollanda Savcılığı, 26 yaşındaki Enkhuizen'da ikamet eden bir adamın yüzlerce erkek çocuğunu çıplak fotoğraf ve videolarını göndermeye teşvik ettiğinden şüpheleniyor. Bu vakada fiziksel istismarın da söz konusu olduğu belirtiliyor. Olayın zanlısı ise Salı günü tutuklandı. 

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, zanlı yıllarca sosyal medyada çekici bir genç kız gibi davranarak erkek çocukları hedef aldı. Erkek çocuklarla sohbet eden adam onları kamera karşısında cinsel eylemlerde bulunmaya ikna etti ve elde ettiği görsel materyalleri tehdit unsuru olarak kullandı.

Polis yakalanan kişinin bilgisayarında yaşları 10 ila 16 arasında değişen yüzlerce erkek çocuğunun müstehcen fotoğraf ve videolarını buldu. Savcılığa göre, bunlardan bazıları “geniş kapsamlı cinsel eylemler” içeriyordu. Kurbanlardan bazıları resimlerde tanınabilir durumdaydı. Ayrıca polis, şüphelinin kendisi tarafından reşit olmayan bir çocuğa fiziksel cinsel istismarda bulunulduğunu gösteren bir video da buldu.

Bu son vaka, bu hafta ortaya çıkan ve çocukların istismar edildiği ikinci büyük vaka. Salı günü OM, Barendrecht'ten bir adamın 19 kız çocuğunu istismar ettiğinden şüphelenildiğini duyurdu. Dün de Helmond'dan bir öğretim görevlisinin cinsel istismar suçundan tutuklandığı ortaya çıktı. Bu vakanın kapsamı henüz bilinmiyor.

Kız isimleri kullanmış!
Enkhuizen’da yakalanan adamla ilgili dava, iki mağdurun ihbarı üzerine ortaya çıktı. Soruşturma, şüphelinin 2016 yılından bu yana çocuklar tarafından kendisine gönderilen materyallerin ekran kayıtlarını gizlice kaydettiğini ortaya çıkardı. Zanlının sosyal medyada “Britt, Tess ve Suus” gibi yaygın kız isimlerini kullandığı tespit edildi. artık aktif olmadığı belirtildi.

Zanlının kurbanlarını kendi görüntülerini göndermeye ne ölçüde zorladığı henüz bilinmiyor. Şu anda kurbanlarından zorla para aldığına ya da görüntüleri daha fazla dağıttığına dair herhangi bir belirti bulunmuyor.

Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak

Ancak polis, bilgisayarda yapılan araştırmada bazı kurbanların giderek daha fazla materyal göndermeye başladığını fark etti. Polis ekip lider yardımcısı Dennis Snow, “Bu, haftalar boyunca düzinelerce videoyu içeriyordu” dedi.

Soruşturma ekibi kurbanlarla görüşüyor
Savcılık son aylarda, 15 dedektiften oluşan bir ekibin kurbanların çoğunun kimliğini tespit etmeyi başardı ve bu çocukların Hollanda'nın dört bir yanından geldiğini belirtti. Polis şu anda kurbanların bazılarıyla temas kurmaya devam ediyor. 

Savcılık, mağdurlardan şüpheli ile temasın nasıl gerçekleştiğine dair ipuçları bulmayı hedefliyor. Ayrıca ortaya çıkan ve zanlının reşit olmayan bir çocukla cinsel ilişkiye girdiği videoya atfen, başka fiziksel istismar vakalarının olup olmadığını araştırıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi