Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Sağlık Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren CAK kurumu, 6 mart günü içinde bulunduğumuz ramazan ayına özel, çalışanlarına bir iftar yemeği organize etti. Ancak HP/De Tijd gazetesinin konuyu gündeme getirmesini ardından, özgürlükler ülkesi Hollanda’da İslam dininin gerekliliği olan namaz esnasında kadın ve erkeklerin ayrı yerde namaz kılması, Temsilciler Meclisi’nde bir krize dönüştü. VVD ve PVV partileri, etkinlikte ibadet alanlarının cinsiyete göre ayrılacağına dair iddialara sert tepki gösterdi, Sağlık Bakanı Agema (PVV) ise CAK’tan açıklama istedi. CAK ise yeniden açıklama yapmak zorunda kaldı.
CAK özellikle VVD ve PVV Milletvekillerinin tepkileri üzerine, basına yaptığı açıklamada, iftar etkinliğinin "birlikte olma ve yemek paylaşımı" amacı taşıdığını belirtti. Açıklamada, “İbadet kişisel bir meseledir. Çalışanlar bunu kendi aralarında organize edebilir, ancak CAK bu konuda özel bir düzenleme yapmayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.
CAK: Noel iptal edilmedi, diğer bayramlar da kutlanacak
CAK, Noel etkinliklerinin iptal edildiği yönündeki iddiaları da reddetti. Kurum yetkilileri, çalışanların geçtiğimiz yıl Noel kahvaltısı veya öğle yemeğine katılabildiğini hatırlatarak, 2025 yılında iftar, Yom Kippur, Diwali ve Noel gibi dini bayramların birlikte kutlanacağını açıkladı.
VVD ve PVV’den sert eleştiri
HP/De Tijd’da yer alan CAK’nın iftar programı haberinin üzerine VVD milletvekili Bente Becker, meclise soru önergesi vererek, “İş yerinde kültürel bayramların kutlanmasına karşı değiliz. Ancak önce Noel’i iptal edip sonra erkekleri ve kadınları ayırmak, tarafsız bir devlet kurumuna yakışmaz” açıklamasında bulunmuştu.
PVV Milletvekili René Claassen ise etkinliğin tamamen iptal edilmesi gerektiğini savunarak, “Bu saçmalığa derhal son verilmeli” ifadelerini kullanmıştı.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.