Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Hollanda hükümeti, dar gelirli hanelerin yüksek enerji faturalarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla oluşturulan Acil Enerji Yardım Fonu’nun 2025 ve 2026 yıllarında da devam edeceğini açıkladı.
İklim Bakanı Sophie Hermans ile Yoksulluk Politikası Devlet Bakanı Jurgen Nobel, fon için her yıl 60 milyon euro ayrılacağını duyurdu. Ayrıca, enerji sektörünün bu yıl en az 10 milyon euro katkı sağlayacağı belirtildi.
Bu fon, birkaç yıl önce enerji fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle düşük gelirli aileleri desteklemek amacıyla kurulmuştu. 2024 yılında 110 bin haneye yardım sağlandı ve destek miktarı hane başına ortalama 97 euro olarak hesaplandı.
Kimler faydalanabiliyor?
- Geliri sosyal minimumun yüzde 200’üne kadar olan ve enerji faturalarına aylık gelirlerinin yüzde 10’undan fazlasını harcayan haneler
- Geliri sosyal minimumun yüzde 130’unun altında olan ve aylık enerji masrafı gelirinin yüzde 8’inden fazla olan haneler.
Başvurular ne zaman?
Yeni destek başvurularının ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi, ancak hükümet sürecin hızla tamamlanacağını duyurdu.
Geçtiğimiz hafta Hollanda parlamentosu, yardım programının hızlandırılması için hükümete çağrıda bulunmuştu.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.