HOLLANDA

Hollanda’da dar gelirli hanelere enerji yardımı verilmeye devam edecek

Enerji faturalarını ödemekte zorlanan haneler için geçici olarak oluşturulan enerji yardım fonu önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Abone Ol

Bu hafta Cuma günü Başbakan Dick Schoof tarafından açıklanan yeni hükümet planı, enerji faturalarını ödemekte zorlanan haneleri sevindirdi. Başbakan Schoof hükümetin, önümüzdeki yıllarda da enerji yardım fonunu sürdürmek istediğini açıkladı.

Buna göre hanelerin başvuru yapabileceği enerji yardım fonuna 2025 ve 2026 için bütçe ayrılacak.

Özellikle enerji tedarikçileri, ancak aynı zamanda diğer özel şirketler de şu anda geçerli olan Geçici Enerji Yardım Fonu’nda olduğu gibi fona katkıda bulunmak zorunda kalacak.

Bu yıl, 110 binden fazla hane oluşturulan Geçici Enerji Yardım Fonu’ndan destek aldı. Toplamda 180 binden fazla başvuru yapıldı, ancak her başvuru onaylanmadı. Önceki hükümet fon için bir 84 milyon euro bütçe ayırmıştı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.