Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Hollanda'da GGD ve RIVM tarafından yayımlanan 2024 Genç Yetişkinler Sağlık Monitörü'ne göre, 16-25 yaş arasındaki gençlerin yaklaşık yarısı, ruh sağlığını "orta" ile "çok kötü" arasında değerlendiriyor. Ruh sağlığı konusunda en fazla olumsuz görüş belirten grup ise özellikle 21-25 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor. Yalnız yaşayan veya maddi zorluk çeken gençler de ruhsal sıkıntıları en yoğun yaşayanlar arasında yer alıyor.

Gençler üzerindeki baskı ve stres artıyor
Araştırma, gençlerin yarısından fazlasının sürekli bir performans baskısı hissettiğini ve bu durumun önemli bir stres kaynağı olduğunu ortaya koydu. Eğitim, kariyer ve sosyal hayata dair beklentiler, gençlerin ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor.

Avrupa’da köpek ölümleriyle gündeme gelen çiğneme kemikleri toplatılıyor Avrupa’da köpek ölümleriyle gündeme gelen çiğneme kemikleri toplatılıyor

Olumlu gelişmeler de var
Öte yandan, 2022 yılına kıyasla bazı olumlu gelişmeler de gözlemlendi. Günlük yaşamlarını psikolojik sorunlar nedeniyle zor bulan gençlerin oranı, 2022'de yüzde 25 iken 2024'te yüzde 20'ye düştü. Ayrıca, kendini ciddi derecede yalnız hisseden gençlerin oranı da yüzde 27'den yüzde 23'e geriledi.

Gençlerin çoğunluğu (%84), kendilerinden memnun olduklarını belirtiyor. Bu oran, önceki yıllara göre hafif bir artış gösterse de uzmanlar, gençlerin ruh sağlığının iyileştirilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

GGD GHOR Başkanı André Rouvoet, bu verilerin umut verici olduğunu ancak hem yerel hem de ulusal düzeyde ruh sağlığına yönelik çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtiyor.

Pandeminin etkileri sürüyor
Rapora göre, 16-25 yaş grubundaki gençlerin üçte ikisi hâlâ COVID-19 pandemisinin olumsuz etkilerini hissediyor. Ruh sağlığı, kişisel gelişim, eğitim ve sosyal ilişkiler gibi birçok alanda pandeminin uzun vadeli etkileri devam ediyor. Ancak gençlerin yaklaşık yarısı, pandeminin kişisel gelişimleri üzerinde olumlu etkiler bıraktığını da ifade ediyor.

Araştırma, gençlerin ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek için daha fazla destek ve bilinçlendirme çalışmalarına ihtiyaç olduğunu gösteriyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.