Adalet Bakanı David van Weel, trafik cezalarına yalnızca yasal zorunluluk gereği yıllık enflasyona bağlı standart artışın uygulanacağını, bunun dışında herhangi bir ek zam yapılmayacağını açıkladı.

Hollanda'da namus davası nedeniyle öldürülen genç kızın davası başladı Hollanda'da namus davası nedeniyle öldürülen genç kızın davası başladı

Savcılığa göre trafik cezaları, daha ağır suçlarla karşılaştırıldığında orantısız derecede yüksek. Bakan Van Weel de bu görüşe katıldığını belirterek cezaların azaltılıp azaltılamayacağını inceleyeceğini söyledi.

Van Weel, "Son artışı geri almak için kapatılması gereken bütçe açığı, Adalet ve Güvenlik Bakanlığı bütçesinden yaklaşık 300 milyon euro gerektiriyor. Bu, elimde olmayan bir para," dedi. Enflasyon düzeltmesinin geri alınmasının da "fiilen bir tasarruf anlamına geleceğini" ekledi.

Eski Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, bütçedeki açıkları kapatmak için trafik cezalarını artırmıştı. Van Weel, bunun "istenmeyen bir durum" olduğunu ve dengesizliğe yol açan faktörlerden biri olduğunu belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş