Adalet ve Güvenlik Bakanı David van Weel, Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği bir açıklama yazısında, polis sistemine düzenlenen siber saldırı sonucu 64 bin polise ait bazı bilgilerin çalındığını açıkladı.

Olayın ardından polis, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na bildirimde bulundu ve olayın nedenleri ile sonuçları hakkında araştırma yapıyor.

Hacklenme vakası, polis teşkilatına ait bir hesapta gerçekleşti. Emniyet Genel Müdürü Janny Knol, Perşembe günü Bakan'ı bu konuda bilgilendirdi. Ayrıca, teşkilattaki memurlara da konu hakkında bilgi verildi.

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basına bir açıklama yapan Bakan Van Weel, sızıntının e-posta adresleri, isimler ve görevleri içerdiğini doğruladı. "Özellikle gizli görevde çalışanlar gibi bazı gruplara özel bir dikkat gösteriyoruz," dedi. Ancak güvenlik nedeniyle daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı. Olayın nasıl gerçekleştiği hakkında da henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Ek önlemler
Bakan Van Weel, bu olayın ardından ek güvenlik önlemlerinin gerekli olup olmadığının inceleneceğini ve gerektiğinde uygulanacağını belirtti. Bakan, şu an için olayla ilgili daha fazla bilgi veremeyeceğini, ancak ilerleyen dönemde Meclis'i bilgilendireceğini sözlerine ekledi.

Hollanda’da Mora peynirli atıştırmalıklar, plastik parçaları nedeniyle geri çağrıldı Hollanda’da Mora peynirli atıştırmalıklar, plastik parçaları nedeniyle geri çağrıldı

64 Bin memur
2022 yılı sonunda polis teşkilatında hem polis memuru olarak hem de diğer alanlarda yaklaşık 64 bin tam zamanlı çalışan bulunuyordu.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi