HOLLANDA

Hollanda'da Türk kadının 15 euroluk geri dönüşüm iadesiyle yaptığı alışveriş, gündem oldu

Hollanda'ya bir yıl önce geldiği anlaşılan Türk kadın, geri dönüşüm iadesinden aldığı 15 euroyla yaptığı market alışverişini paylaştı; yüzlerce yorum aldı.

Abone Ol

Birçok ülkede olduğu gibi Hollanda’da da geri dönüşüm konusunda oldukça dikkatli davranan ülkeler arasında bulunuyor. Çöplerdeki cam ve kağıt ürünlerinin ayrıştırılmasının yanı sıra marketlerde bulunan içecek kutuları ve şişelerinin alındığı makineler de vatandaşların en fazla kullandığı geri dönüşüm aletlerinden biri oluyor.

Market geri dönüşüm makinelerine bırakılan ambalaj kutularının çeşidine göre tüketiciye belirli bir miktar depozito iadesi yapılıyor. Bazı kişiler kutu ve şişeleri biriktirerek aldığı iade ile alışverişinde daha az öderken, çok miktarda biriktirip alışverişini bedavaya getirenler de bulunuyor.

İnstagram’da alışverişi @berfintudorache adlı hesabı bulunan çiçeği burnunda gurbetçi kadın da biriktirip alışverişini bedavaya getirenlerden. Paylaşımlarından bir yıl önce Hollanda’ya geldiği anlaşılan kadın, aldığı 15 euro depozito iadesiyle neler alabildiğini bir video ile gösterdi.

Videosuna “fiyatlar nasıl sizce? “ diye yorum yapan kadına farklı yorumlar geldi. Kimisi fiyatların ucuz olduğunu belirtti, kimisi de bu uygulamanın sadece çevre için iyi bir uygulama olduğunu belirtti.

İşte o video

Berfin Tudorache (@berfintudorache)'in paylaştığı bir gönderi

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.