Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Göçün 40. yılından bu yana, her on yılda bir göç tarihini yazılarıyla, şiirleriyle ve öyküleriyle anlatan Yavuz Nufel’in, göçün 60. yılına özel gerçekleştirdiği gösteri büyük beğeni topladı. Programda, Avrupa’da yaşayan Türklerin altmış yıllık geçmişi, her on yılda bir değişen kimlikleri, birikimleri ve sağlıkları gibi on bir kategoride bir gazeteci gözüyle derlenerek, şiirlerle, anekdotlarla ve bilgilerle seyircilere sunuldu.
Bu hafta Çarşamba günü Vlaardingen Stadsgehoorzaal’da gerçekleşen “Göç” programına, Hollanda, Belçika ve Almanya gibi farklı ülkelerden yaklaşık 450 kişi katıldı. Programın sunuculuğunu SA Baran üstlendi.
Gerek STK ve siyasi parti temsilcileri gerekse halktan bireyler olmak üzere, toplumun farklı kesimlerinden gelen seyircilerin yer aldığı gecede, Yavuz Nufel’in altmış yıllık göçü şiirlerle ve anekdotlarla anlatması, yer yer mizahi bir tonda sunması, salonda zaman zaman kahkahalara, zaman zaman da duygu yüklü anlara neden oldu.
"Göçün 60. yılında Nobel ödülü verilmiş gibi oldu.”
Yavuz Nufel, sonhaber.eu’ya gece ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Birinci nesil çalışmak için geldi, ikinci nesil ise yanında on binlerce çalışanın olduğunu söylüyordu. Programın sonunda şunu belirttim: Bundan önceki 60 yıl böyleyse, önümüzdeki 60 yıl gelecek bin yıla damgasını vuracak demektir. Program, gerek ağlayarak gerek gülerek geçti. Hollanda Türk toplumunun tüm mozaiği oradaydı, hem de hafta içi olmasına rağmen. Programın sonunda seyircilerin bana büyük övgü dolu sözler söylemesi, benim için göçün 60. yılında Nobel ödülü verilmiş gibi oldu.”
Gecenin ikinci bölümünde, özellikle göçmenlik, kültürel kimlik ve toplumsal değişim konuları ele alındı. Programın sonunda Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı’ndan Nilgün Şahin, Avrupa’daki iş insanlarının 60 yıllık geçmişini anlatan Turgut Torunoğulları, Hollanda MÜSİAD Başkanı Ali Köklü ve yabancı kadınların sorunlarına eğilen Avrasya Vakfı Başkanı Havva Aktaş birer konuşma yaptı.
Türkçe için Elele Vakfı
Gecenin dikkat çeken bir diğer noktası, Türkçe için Elele Vakfı’nın tanıtımı oldu. Yavuz Nufel, vakıf hakkında, "Bundan sonraki 10 yılı, evlerde Türkçe konuşulması için mücadele ederek geçireceğim. Bu nedenle vakfın tanıtımı, benim için en önemli nokta oldu," dedi.
Göç programının renkli anları
Göç programını güzelleştiren bir diğer detay, salon girişinde sergilenen “Allı Turnam Sergisi” oldu. Sergide, birinci nesil Türk kadınlarının el emeği, göz nuru el işleri yer aldı.
Programın bitiminde ise yaklaşık iki saat boyunca fotoğraf çekimi ve tebrik faslı gerçekleştirildi. Yavuz Nufel, “Tüm katılımcılarımıza, bu programı destekleyen sponsorlarımıza ve Vlaardingen Stadsgehoorzaal yönetimine canı gönülden teşekkür ederim,” dedi.
Son olarak Nufel, 60. yıl dolayısıyla hazırlanan videolar ve diğer çalışmalar için kendisine maddi ve manevi destek sunan 100 kişiye “60 yıllık maratonu birincilikle bitirdiniz,” diyerek madalya takdim etti. Programın sonunda madalya sahipleriyle toplu bir aile fotoğrafı çekildi.
Gecenin sonunda izleyiciler, Yavuz Nufel’in şiirleri, mizahi yaklaşımı ve konuşmalarıyla hem güldüklerini hem de hüzünlendiklerini belirtti. Nufel’in hem gazeteci hem de şair kimliğiyle göç konusuna benzersiz bir bakış açısı sunduğunu ifade ederek, unutulmaz bir gece yaşadıklarını dile getirdiler.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.