Hollanda’da PVV seçim vaadini yerine getirmedi, kiralar temmuzda artıyor Hollanda’da PVV seçim vaadini yerine getirmedi, kiralar temmuzda artıyor

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Rotterdam’da yaşayan 54 yaşındaki bir adam aşırı süt tüketimi nedeniyle yaşadığı sağlık sorunları yüzünden yoğun bakıma kaldırıldı . Günlük 22 litre süt içtiği tespit edilen adamın böbrekleri iflas etme noktasına kadar geldi.

Rotterdam’daki Masstaad Hastanesi doktorları tarafından belgelenen ve International Journal of Clinical Medicine dergisinde yayımlanan vakaya göre, adamın aşırı süt tüketimi nedeniyle kanındaki kalsiyum seviyesi tehlikeli şekilde yükseldi.

Hiperkalsemi olarak bilinen bu durum, mide bulantısı, kusma, halsizlik ve bilinç bulanıklığına yol açtı. Sonunda böbrek yetmezliği gelişen hasta, yoğun bakıma kaldırıldı.

Günde 22 litre süt içmiş
Doktorların verdiği bilgilere göre, hasta günlerdir yatıştırılamayan bir susuzluk hissediyordu. Bu nedenle hastaneye kaldırılmadan iki gün önce her gün yaklaşık 22 litre tam yağlı süt tüketmeye başladı. Yapılan analizlere göre, bu miktar süt tüketen adam sadece iki günde toplam 1540 gram protein, 1980 gram şeker ve 1496 gram yağ almıştı.

Hastanın şikayetleri ilk olarak aile hekimi tarafından diyabet belirtileri olarak değerlendirildi, ancak verilen ilaçlar fayda sağlamadı. Hastaneye başvurduğunda ise yapılan testlerde, aşırı süt tüketimine bağlı olarak vücudundaki kalsiyum seviyesinin yükseldiği ve böbreklerinin ciddi şekilde zarar gördüğü ortaya çıktı. Doktorlar, hastanın kalsiyum seviyesini düşürmek için acil ilaç tedavisi uyguladı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.