HOLLANDA

Şahin Yıldırım’dan yeni bir çağrı: Entegrasyon değil, tanınma zamanı

Şahin Yıldırım, Hollanda’da göçmenlerin entegrasyon yerine tanınma talebini vurguladı: "60 yıllık katkılar ne zaman eşit birey olarak tanınacak?"

Abone Ol

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde, Maccabi Tel Aviv taraftarları ile bazı göçmen gruplar arasında yaşanan tartışmalar, ülkede antisemitizm ve ırkçılık konularını yeniden gündeme taşıdı. Entegrasyon ve katılım konularından sorumlu Bakan Jurgen Nobel’in de aralarında bulunduğu birçok milletvekili tartışmaya dahil oldu. Ancak, Bakan Nobel’in yabancıların Hollanda’da entegrasyon sorunu yaşadığına dair sözleri, ülkede doğup büyüyen göçmen çocukları tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Şahin Yıldırım, bu duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Birinci nesil Türkler ve Faslılar, İkinci Dünya Savaşı sonrası Hollanda’ya gelerek hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel anlamda bu ülkeye önemli katkılarda bulundu. Bu insanlar burada doğdu ve bu toplumun bir parçası oldu. Peki Hollanda’daki sağcılar, ülkede 60 yıldır yaşayan Türk ve Faslıları ne zaman tam anlamıyla tanıyacak? Entegrasyon tartışmalarını bir kenara bırakarak onları ne zaman toplumun eşit bireyleri olarak kabul edecekler?”

Entegrasyon anlayişinda değişim çağrisi
Sosyal medya üzerinden yapılan tartışmaların ardından Bakan Jurgen Nobel ile bir görüşme gerçekleştiren Şahin Yıldırım, entegrasyon anlayışının artık değişmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, günümüz dinamiklerine uygun politikaların geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Görüşme sırasında, Hollanda’daki Türklerin 60 yıllık hikâyesini anlatan “60 Yılda, 60 Hikaye” kitabını bakana takdim eden Yıldırım, siyasetin ve medyanın göçmenlere karşı kullandığı olumsuz dile sert eleştirilerde bulundu: “Hollanda’da göçmenlere yönelik başarı hikâyeleri neredeyse hiç gündeme getirilmiyor. Siyaset ve medya, genellikle olumsuz söylemlerle toplumdaki kutuplaşmayı artırıyor. Bu dil değişmeden entegrasyon süreci sağlıklı bir zemine oturamaz.”

Irkçılığı aşmak için diyalog ve anlayiş şart
Irkçılıkla mücadele konusuna da dikkat çeken Yıldırım, çözüm için diyalogun vazgeçilmez olduğunu belirtti: “Irkçılığı aşmanın yolu, toplumun her kesiminde diyalog ve anlayış köprüleri kurmaktan geçiyor. Daha fazla iş birliği ve ortak çalışmaya ihtiyaç var.”

Eğitimle güçlenen bireylerin ırkçılıkla mücadelede daha etkin rol alacağını ifade eden Yıldırım, toplumsal iş birliğini teşvik eden projelerin artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Entegrasyonda yeni yaklaşimlar gerekli
Şahin Yıldırım’ın bu açıklamaları, sadece Hollanda’da 60 yılı aşkın süredir yaşayan Türk toplumunun değil, tüm göçmen gruplarının entegrasyon ve kabul görme süreçlerine dair yeni bir tartışmanın kapısını araladı. Bu çağrı, entegrasyonun eski yaklaşımlar yerine gerçek bir eşitlik ve tanınma anlayışıyla ele alınması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Eğitim ve diyalogun desteklenmesiyle hem entegrasyon süreçlerinin hızlanacağı hem de ırkçılık gibi toplumsal sorunların azalacağı gerçeği artık daha net bir şekilde görülüyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.