HOLLANDA

Şehit Ahmet Benler, 45. yılında hem Den Haag’da hem Marmaris’te anıldı

Ermeni terör örgütü ASALA tarafından Den Haag'da hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Şehit Ahmet Benler, Hollanda ve Türkiye'de anıldı.

Abone Ol

Haber: Sedat Tapan

12 Ekim 1979 tarihinde Ermeni terör örgütü ASALA tarafından Lahey’de hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Özdemir Benler’in oğlu Ahmet Benler, şehadetinin 45. yılında anıldı. Hem Hollanda’daki Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği'nde hem de Türkiye’de Marmaris’te, Ahmet Benler adına inşa edilen “Şehit Ahmet Benler İlkokulu”nda eş zamanlı olarak törenler düzenlendi. Bu anma etkinliği, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Şehidimizin Ailesi ve Yerel Yetkililerin Katılımı


Anma töreninde, Ahmet Benler’in akrabaları Murat Menemenli ve Ömer Çiftçi, şehidin anısına düzenlenen törene bizzat katıldılar. Ayrıca, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü de bu anlamlı etkinlikte hazır bulundu. Törene katılan yetkililer ve katılımcılar, şehidimizin aziz hatırasını saygıyla anarak, terörün acımasız yüzünü bir kez daha kınadı.

Fidan Dikimi ve Anma Programı


Marmaris’teki Şehit Ahmet Benler İlkokulu’nda düzenlenen tören kapsamında, şehidin anısına okul bahçesine fidan dikildi. Bu anlamlı etkinlik, genç nesillere vatan ve millet uğruna canını feda eden şehitlerimizi unutmama ve onların hatırasını yaşatma bilinci kazandırmayı hedefliyor.

Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal'ın Mesajı
Lahey Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende, Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal da bir konuşma yaptı. Konuşmasında şunları  söyledi:

Şehidimizin aziz akrabaları, Sayın Murat Menemenli ve Sayın Ömer Çiftçi, Sayın Muğla İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emre Çay, Sayın Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Serap Aksel, Şehit Ahmet Benler İlkokulu’nun değerli yöneticileri ve öğretmenleri, okulumuzun kıymetli öğrencileri, 
Büyükelçiliğimizin değerli mensupları,

Ülkemizin Hollanda’daki şehidi merhum Ahmet Benler’i anmak üzere biraraya gelmiş bulunuyoruz. Büyükelçiliğimizin tüm personeli töreni en başından itibaren takip etti.

Ahmet Benler’in şehadete yürümesinden bu yana her yıl düzenlenen anma törenimizi geçtiğimiz sene ilk kez Marmaris’te şehidimize ithaf edilmiş ve onun adına kurulmuş Şehit Ahmet Benler İlkokulu ile birlikte yapmıştık. Şehadetinin 45. yılında düzenlenen bu töreni sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyor ve gelenekselleşmesini umuyoruz.

Bu değerli toplantıyı mümkün kılan ve Lahey ile Marmaris’i biraraya getiren Muğla İl Milli Eğitim Müdürümüze ve okulumuzun değerli yöneticilerine Bakanlığımız adına bir kez daha kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.

ASALA terör örgütünce 12 Ekim 1979 tarihinde korkak ve alçakça bir saldırıyla şehit edilen Ahmet Benler, yaşasaydı eminiz ki ülkemize ve dünyaya çok önemli katkılar sunmuş olacaktı.

Bugün sizlere yine Büyükelçiliğimizdeki Ahmet Benler Toplantı Salonu’ndan sesleniyorum. Keza, sol tarafımda bulunan bu köşe de Ahmet evladımızın aziz hatırasını hep canlı tutuyor. Gelen tüm yabancı misafirlerimiz de burayı görüyor.

Biz de anısını canlı tatmak amacıyla çalışıyoruz:
-Bu köşeyi geçen yıldan bu yana genişlettik. Annesinin Büyükelçilikte bıraktığı iki heykelciği, Özdemir Benler’in kendi el yazısı bulunan bir kitabı ve olayın ertesi gün çıkan bir Türk gazetesini ekledik.

-Sizden gelen güzel mektubu İl Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte astık.

-Şimdi sizin yaptığınız gibi ve geçen yılkine ilaveten Büyükelçiliğimiz yerleşkesinde ikinci bir fidan diktik.

-Geçen yıl Uluslararası Demokratlar Birliği Hollanda Başkanlığı’nın tekrar başlattığı Ahmet Benler Futbol Turnuvası’nın ikincisi 27 Ekim’de düzenlenecek.

Bildiğiniz gibi evladımızın adı sadece bir toplantı salonuna verilmemiştir. Çok sevdiği Marmaris’te isminin verildiği okulumuza ilaveten Armutalan Belediyesi’ne bağlı, şehidimizin babası, merhum Büyükelçimizin ismini taşıyan “Özdemir Benler Çiçek Serası”ile de Ahmet Benler’in anısı aramızdadır.

Şehidimizin aziz hatırasına orada da sahip çıktığınıza ve daima çıkacağınıza gönülden inanıyorum. Sizlerin Hollanda’daki temsilcisi olarak bunu görmek bizleri derinden etkiliyor. Şehitlerimizi unutmuyoruz. Onların hatıralarını canlı tutmak ve uğruna yaşamlarını feda ettikleri ülkemiz için çalışmak asli görevimizdir.

Ahmet Benler’i saygıyla, minnetle ve Allah’tan rahmet dilekleriyle anıyoruz. Ayrıca, dünyanın çeşitli şehirlerinde görevleri başında ASALA başta olmak üzere diğer Ermeni terör örgütlerince kahpece katledilen diplomatlarımızın ve aile bireylerinin aziz hatıraları önünde de bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

Kısa bir süre sonra 101. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını savunurken hayatlarını kaybetmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve üniformalı ya da üniformasız mücadele eden herkesi saygı ve minnetle anıyoruz.

Artık ikinci kez beraberce düzenlediğimiz bu töreni gelenek haline getirmek, gelecek sene de Ahmet Benler Toplantı Salonu ve Şehit Ahmet Benler İlkokulu’nu bu duygu ve düşüncelerle birbirine bağlamak için elimizden geleni yapacağız. Hollanda’dan değerli öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor, sevgili öğrencilerimizin gözlerinden öpüyoruz.

Teşekkür ediyorum.

Şehit Ahmet Benler’in Hatırası Yaşatılıyor
Ahmet Benler, henüz genç yaşında, Ermeni terör örgütü ASALA tarafından hedef alınarak hayatını kaybetmişti. Bu hain saldırının üzerinden yıllar geçse de, Benler’in anısı Türkiye ve Türk halkı için bir kahramanlık sembolü olarak yaşamaya devam ediyor. Her yıl düzenlenen anma törenleri, bu acı kaybı unutturmamak ve şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri değerleri yaşatmak adına büyük bir anlam taşıyor. Ahmet Benler’in isminin yaşatıldığı okulda yapılan bu etkinlikler, genç kuşaklara vatan sevgisini aşılamanın yanı sıra, şehitlerimize olan minnetimizi ifade etme fırsatı sunuyor.

Ahmet Benler’in şehadetinin 45. yılında gerçekleştirilen anma töreni, Türk milletinin birliği ve beraberliği için canını veren şehitlerimizi unutturmama kararlılığını bir kez daha gösterdi. Terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz bir kez daha saygıyla anıldı ve ruhlarına dualar gönderildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.