HOLLANDA

Türk Yapay Zeka ve Metaverse Firmaları, Amsterdam'da Avrupalı yatırımcılarla buluştu

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın desteğiyle Amsterdam’da düzenlenen etkinlik Türk firmalar ile Avrupalı yatırımcıları bir araya getirdi.

Abone Ol

Türkiye'nin yapay zeka ve metaverse alanlarında başarılı çözümler geliştiren firmaları, Amsterdam’da T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın desteği ve Orange Camp Tech and Business Hub tarafından organize edilen “Türkiye-AB Ekonomik İşbirliğinde Yeni Adımlar “ etkinliğinde, potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla buluştu.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosu Burak Ersoy, Türkiye-AB ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesinde yapay zeka alanındaki iş ortaklıklarının ve yatırımların oynayabileceği rolün altını çizdi.

Ersoy,Türkiye’nin bu alanlardaki iş birliği fırsatlarının hem ekonomik bağları güçlendireceğini hem de teknoloji alanında karşılıklı faydalar sağlayacağını belirtti.

Invest in Türkiye Benelüks Temsilcisi Ethem Tokgöz ise Türkiye'deki yatırım fırsatlarına dair kapsamlı bir sunum yaparak, ülkenin teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini katılımcılara anlattı.

Tokgöz, Türkiye’nin dinamik girişimcilik ekosisteminin ve stratejik coğrafi konumunun, uluslararası yatırımcılar için cazip fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Etkinlikte, Türk firmaları ile Avrupa'daki yatırımcılar arasında yapılan görüşmeler, gelecekte olası iş birlikleri ve yatırımlar için olumlu sinyaller verdi. Bu tarz toplantılar, Türkiye’nin teknolojik inovasyonları dünya pazarına sunma hedefi doğrultusunda önemli adımlar arasında yer alıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.