Almanya'da belediyelerin, evde beslenen köpeklerin sayısına ve cinsine göre aldığı köpek vergisi, 2023 yılında rekor düzeye ulaştı. Köpek vergisi miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 1,6, son on yıl içinde ise yüzde 41 oranında arttı.

2023 yılında belediyeler toplam 421 milyon euro köpek vergisi topladı. 2022 yılında bu rakam 414 milyon euro, 2013 yılında ise 299 milyon euro olarak kaydedilmişti.

Federal İstatistik Dairesi (Destatis), köpek vergisi miktarının ve yapısının belediyeler tarafından belirlendiğini, verginin evdeki köpek sayısına veya köpek cinsine göre değişiklik gösterebileceğini belirtti. Bu nedenle yüksek vergi gelirleri, mutlaka köpek sayısının arttığı anlamına gelmiyor.

Destatis ayrıca, 2023 yılında köpek ve kedi mamalarında da önemli bir fiyat artışı yaşandığını açıkladı. Köpek ve kedi maması fiyatları, bir önceki yıla göre ortalama %16,9 oranında artarken, aynı dönemde genel enflasyon yüzde 5,9 seviyesindeydi.

Zoolojik Hayvanlar Merkez Birliği (ZZF) ve Alman Evcil Hayvan Malzemeleri Endüstrisi Birliği’nin (IVH) bir modellemesine göre Almanya’da yaklaşık 10,5 milyon köpek bulunuyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da kayıtlı araç sayısı 49 milyonu geçti Almanya’da kayıtlı araç sayısı 49 milyonu geçti

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi