Federal ve yerel polis, salı (bugün) ve çarşamba gün direksiyon başında dikkati dağıtan unsurlara karşı ulusal bir denetim gerçekleştiriyor. Kırk sekiz saatlik denetimde sürücüler, özellikle cep telefonu kullanımı konusunda sıkı bir şekilde kontrol edilecek. Mayıs ayında yapılan önceki denetimde 2 binden fazla ihlal tespit edilmişti.

Federal polisten An Berger birçok trafik kazasının, sürücülerin dikkatinin dağılması nedeniyle meydana geldiğini belirtirken, "Dikkat dağılması, sürücünün yola karşı daha az dikkatli olmasına ve yavaş tepki vermesine neden oluyor," şeklinde uyarıda bulundu.

Denetimler esnasında direksiyon başında cep telefonu kullanırken yakalananlara, 174 euro para cezası kesilecek ve ehliyeti 14 gün süreyle alıkonulabilecek. Bu kişilerin daha sonra trafik mahkemesinde yargılanma ihtimali de bulunuyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan denetimde 2 bin 40 ihlal tespit edilmişti. Bin 934 sürücü cep telefonu kullanırken yakalanmış, 114 sürücü ise diğer dikkat dağıtıcı unsurlar nedeniyle ceza almıştı. Bu denetimde ayrıca 427 ehliyete anında el konulmuştu.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Saadet Partisi’nden gurbetçiler için önemli teklif: Askerlik ücreti 1000 euro olsun Saadet Partisi’nden gurbetçiler için önemli teklif: Askerlik ücreti 1000 euro olsun

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi