Sigarayı bırakmak kolay değildir. Sigara bağımlılık yapar ve birçok insan bırakma girişiminde başarısız olur. Ancak, Flaman hükümeti sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara mali destek veriyor. Bu desteğin şartları ve ne kadar yararlanabileceğinizi sizler için listeledik.

Sigarayı bırakmaya yönelik olarak mali destek alabilmek için Flaman bölgesinde ikamet etmeniz ve tütün uzmanları listesine kayıtlı bir uzmana başvurmanız gerekmekte.

Bu şekilde başvuru yapan bir kişi yılda dört saat bireysel rehberlik alma hakkına sahip olur. Grup halinde rehberlik almak isteyenler ise 12 saat rehberlik hakkına sahiptir. Daha fazla rehberlik saati isteyenler, bunun için ek bir ücret ödemek zorundadır.

Puan Sistemi 
bu programa dahil olan her bireyin yıllık olarak 48 puan hakkı bulunmaktadır. Her rehberlik hizmeti alımında puanlardan belli bir miktar düşülür. Bireysel rehberlikte her 15 dakika için üç puan, grup rehberliğinde ise 1 puan toplamdan düşülür.

Bir gün içinde bireysel rehberlik için en fazla 12 puan (1 saat) veya grup rehberliği için en fazla 7 puan (1 saat 45 dakika) harcayabilirsiniz.

Wero dijital ödeme sistemi, Almanya ve Belçika’da hizmete giriyor Wero dijital ödeme sistemi, Almanya ve Belçika’da hizmete giriyor

Ne kadar ödenir? 
Tam olarak ne kadar ödemeniz gerektiği, seçtiğiniz rehberlik türüne ve artırılmış destek hakkınızın olup olmadığına bağlıdır. Gençler, 21 yaşına geldikleri yıl dahil artırılmış destek hakkına sahiptir. 22 yaş ve üstü bireyler yetişkin tarifesi üzerinden ödeme yapar.

Artırılmış destek hakkı olmadan, 15 dakikalık bireysel rehberlik için en fazla 7,5 euro, grup rehberliği içinse en fazla 1 euro ödenir.

Artırılmış destek hakkı olanlar, 15 dakikalık bireysel rehberlik için en fazla 1 euro, grup rehberliği içinde en fazla 5 sent öder.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş