Avrupa Ödemeler Girişimi'nin (EPI) yeni Avrupa dijital ödeme sistemi Wero hizmete girdi. Başlangıç olarak, Almanya'daki tasarruf bankalarının çoğunluğunun yanı sıra Volks ve Raiffeisenbanks da bir cep telefonundan diğerine mobil ödemeleri mümkün kılmak için artık Wero'yu kullanıyor.

Hollanda’da kullanılan iDeal geçtiğimiz yıl, Wero adlı yeni bir Avrupa dijital cüzdanının temeli haline getirmek için Avrupa ödeme platformu European Payments Initiative (EPI) tarafından satın alındı. 

Bu ay Almanya’da hizmete giren EPI'nin geliştirdiği yeni ödeme hizmeti 'Wero', bu ayın sonunda Belçika, Eylül/Ekim aylarında Fransa ve 2026’da da Hollanda’da hizmete girecek. EPI'nin geliştirdiği yeni ödeme hizmeti 'Wero'yu uygulamaya koyacak.

KBC bu yaz tamamen Wero’ya geçiyor
KBC, bu ayın ilerleyen günlerinde 'Wero'yu uygulamada kademeli olarak sunan ilk Belçika bankası olacak. "Ödeme yöntemi önce kendi çalışanlarımızla kapsamlı bir şekilde test edildi ve bu testler başarılı oldu," diyen KBC iletişim başkanı Viviane Huybrecht, Wero logosunun KBC uygulamasında şimdiden görüldüğünü dile getirdi. Wero ve Payconiq başlangıçta yan yana var olacak. Ancak zamanla Wero, Payconiq'in işlevlerini devralacak.

Hollanda iDeal’den Wero’ya geçecek
Hollanda’da 2005’den bu yana çevrimiçi alışverişlerde kullanılan iDeal yakın bir tarihte tedavülden kalkacak. Geçtiğimiz Nisan ayında iDeal sisteminde büyük bir değişiklik yapılmış olsa da, tahminen 2026 yılında Wero’ya geçilmiş olacak.

Bilindiği üzere ING, ABN AMRO ve Rabobank, çevrimiçi  ödeme sistemi iDeal geçtiğimiz yıl Avrupa ödeme platformu olan EPI tarafından satın alındı.

Wero’da işlemler nasıl yapılıyor?
Geleneksel transferin aksine, Wero kullanıcılarının alıcının 22 haneli hesap numarasına (IBAN) ihtiyacı bulunmuyor. Bunun yerine, gerçek zamanlı olarak para aktarmak için bir cep telefonu numarası veya e-posta adresi kullanılıyor. Bu sayede gönderilen para 10 saniye içinde alıcının hesabına yatıyor. 2025'ten itibaren Wero ile çevrimiçi ve 2026'dan itibaren de perakende ödemeler yapılabilecek.

Neden Wero’ya geçiliyor?
iDeal geçtiğimiz yıl Avrupa ödeme platformu European Payments Initiative (EPI) tarafından satın alındı. Çeşitli Avrupa ülkelerinden banka ve ödeme kuruluşlarının oluşturduğu bu ortaklık, iDeal'i Wero adlı yeni bir Avrupa dijital cüzdanının temeli haline getirmek istiyor. Amaç, Mastercard, Visa, Paypal, Apple Pay ve Google Pay gibi yerleşik ödeme sağlayıcılarına Avrupa'da bir alternatif oluşturmak ve Avrupa ödeme işlemlerinde egemenliği güçlendirmek.

Gurbetçi gençler YTB’nin desteğiyle TEKNOFEST 2024 Adana’da yerini alıyor Gurbetçi gençler YTB’nin desteğiyle TEKNOFEST 2024 Adana’da yerini alıyor

Bankanızın Wero kullanan bankalar listesinde olup olmadığını BURADAN görebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Wero.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş