Belçika'nın Flaman kesiminde, yaşlılara karşı şiddetle ilgili haftalık olarak 30'dan fazla bildirim yapıldığı belirtildi. Ancak, Yaşlı istismarı için Flaman Destek Merkezi VLOCO bu sayının gerçekte daha yüksek olduğunu açıkladı.

VLOCO yardım hattı 1722 ve Centra Algemeen Welzijnswerk’e (CAW) 2023 yılında 1.584 yaşlıya yönelik şiddet vakası bildirimi yapıldı. Bu,sayı bir önceki yıla göre 400'den fazla bir artış anlamına gelmekte. 

Belçika’da bazı araçların muayenesi artık 2 yılda bir yapılacak İşte detaylar… Belçika’da bazı araçların muayenesi artık 2 yılda bir yapılacak İşte detaylar…

Vakaların çoğunluğu psikolojik kötü muamele (%27), fiziksel kötü muamele (%22) ve ihmal (%18) şeklinde gerçekleşti ve mağdurların üçte ikisi kadındı.

Gerçek durumun görünenden daha ciddi olduğu düşünülüyor
Örgütler, gerçek vaka sayısının açıklanan sayıdan çok daha yüksek olduğunu düşünüyor.  VLOCO  açıklamasında "Bu sorun hala yeterince bilinmiyor ve mevcut tabu nedeniyle konuşulması zor. Bu durumu yaşayan yaşlıların yalnızca yarısı bunu birisiyle konuşmaya cesaret ediyor." dedi.

VLOCO'dan Lily De Clercq, bildirim yapılan vakaların %79'unda şiddetin, eşler veya çocuklar gibi doğrudan çevreden insanlar tarafından uygulandığını vurguladı.

Bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları
15 Haziran Dünya Yaşlılara Yönelik Kötü Muamele ile Mücadele Günü vesilesiyle, VLOCO ve Resilient People uzmanlık merkezi, tüm yaşlılarla veya yaşlılar için çalışan (gelecekteki) profesyonellere yönelik bir çalıştay düzenliyor.  Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, aile yardım görevlileri ve doktorlar gibi profesyonellere yönelik eğitimler verilecek.

Yardım hatları ve destek
Şiddet veya istismar konularında konuşmak veya sorular sormak isteyenler, ücretsiz ve anonim olan 1712 yardım hattı ile iletişime geçebilirler. 1712, şiddet ve istismarın mağdurları, failleri ve tanıkları için mevcuttur. 1712'ye her iş günü telefon, e-posta veya sohbet yoluyla ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için 1712.be adresini ziyaret edebilirsiniz. İntihar konusunda sorularınız varsa, ücretsiz numara 1813'ten veya zelfmoordlijn1813.be adresinden Zelfmoordlijn ile iletişime geçebilirsiniz.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş