Bulgaristan Gümrüğünden yapılan açıklamada, Ukrayna’dan gelen ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye seyahat eden bir otobüste yapılan aramada yaklaşık 200 bin euroya eşdeğer beyan edilmemiş döviz bulunduğu belirtildi.

Olay 13 Mart Çarşamba günü gerçekleşti. Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'na gelen, şoförü Türkiye uyruklu otobüs detaylı denetime alındı. Aramalar sırasında yolcu bölümünün üstündeki el bagajı rafında siyah bir evrak çantası ve içinde euro ve ABD doları bulunan bir plastik torba keşfedildi. Sürücünün üst aramasında da ceket cebinde beyan edilmemiş döviz bulundu. 

Ele geçirilen döviz miktarının 160,000 ABD doları ve 25,000 euro olduğu belirtildi.

13 mart Bulgaristan

Olayla ilgili olarak, bir gümrük müfettişi tarafından başlatılan ön soruşturma, Haskovo Bölge Savcılığı-Svilengrad Teritoryal Departmanı'na devredildi.

Bulgar Gümrüğünden yapılan açıklamaya göre 1 Ocak 2024 tarihinden bu yana Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda 920 bin euro değerinde döviz geçirildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Avusturya’da dondurulmuş sebze paketinden fare kafası çıktı Avusturya’da dondurulmuş sebze paketinden fare kafası çıktı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.