Fransa'da cebimizi etkileyecek bir dizi yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Sizler için bu değişiklikleri listeledik.

İşte o değişiklikler:

Gaz fiyatında artış
CRE (Enerji Düzenleme Komisyonu), Temmuz 2024 için gaz satış fiyatını açıkladı. Haziran 2024'e kıyasla gaz fiyatları %11,7 oranında artıyor. Bu artışın, toptan eşya fiyatlarının yükselmesi ve gaz dağıtım şebekelerindeki yeni fiyat uygulamalarından kaynaklandığı belirtildi. Daha fazla bilgi için CRE web sitesine bakabilirsiniz.

Vergi iadeleri banka hesaplarına yatacak
Vergi iadesinden yararlanacak mükellefler, iadelerini 24 Temmuz veya 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü banka hesaplarında görecek. Vergi idaresi banka bilgilerinizi bilmiyorsa, size 24 Temmuz ile 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında bir çek gönderilecek.

Çevrimiçi vergi beyanı düzeltme hizmeti
2024 yılı gelir vergisi beyannamenizde unutulan veya hatalı bir bilgi varsa, 31 Temmuz 2024'ten itibaren bu bilgileri çevrimiçi olarak düzeltebilirsiniz. Vergi beyanı düzeltme hizmeti 4 Aralık 2024 tarihine kadar açık olacak.

Gelecek için iklim tasarruf planı
21 Yaş altı gençler için yeni bir tasarruf planı olan Gelecek İçin İklim Tasarruf Planı (PEAC) hayata geçiyor. Aileler, çocukları doğar doğmaz bu planı açarak birikim yapabilir. PEAC'ın tavanı 22.950 euro olarak belirlendi. Daha fazla bilgi için www.economie.gouv.fr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Süpermarketlere yeni zorunluluk
Süpermarketler, miktarı düşen ve fiyatı artan ürünleri açıkça belirtmek zorunda kalacak. Bu bilgilendirme yükümlülüğünü ihlal edenlere 3.000 euro ile 15.000 euro arasında para cezası kesilecek.

Fransa’da 2024-2025 eğitim yılı okul yardımı miktarı açıklandı Fransa’da 2024-2025 eğitim yılı okul yardımı miktarı açıklandı

Küçük konutlara yeni düzenleme
Yüzey alanı 40 m² veya daha az olan konutların DPE (Enerji Performansı) teşhisi hesaplama yöntemi değişiyor. 1 Temmuz 2021 ile 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında DPE değerlendirmesi yapılan konutlar için yeni enerji performansı etiketini doğrulayan belgeyi Ademe web sitesinden indirebilirsiniz.

Paris'te kiralara yeni tavan fiyat
Paris'te konut kiralarına yeni tavan fiyat uygulanmaya başlandı. Kira tutarları metrekare sayısına, coğrafi bölgeye, inşaat dönemine ve oda sayısına bağlı olarak belirlenecek. 1 Temmuz 2024'ten itibaren uygulanacak tavan fiyatlara Drihl (Bölgesel ve Bölümler Arası Konaklama ve Barınma Müdürlüğü) web sitesinden ulaşılabilir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş