Belçika’da 1 Temmuz'dan itibaren, otoyol kenarındaki benzin istasyonlarında ve hastanelerde alkol satışına yönelik yeni düzenlemeler yürürlüğe giriyor. Buna göre, belirli saatlerde ve belirli koşullarda alkol satışı kısıtlanıyor.

FOD Volksgezondheid (Halk Sağlığı) tarafından yapılan açıklamada "Hastanelerde, soğutulmamış bira ve soğutulmamış şarap hariç olmak üzere alkollü içeceklerin satışı yasaklanacak. Ancak kafeteryada yerinde tüketim izin verilecektir." ifadesi kullanıldı.

Belçika’da bazı araçların muayenesi artık 2 yılda bir yapılacak İşte detaylar… Belçika’da bazı araçların muayenesi artık 2 yılda bir yapılacak İşte detaylar…

Yeni kurala göre otoyol kenarındaki benzin istasyonlarında, saat 22.00 ile 07.00 arasında alkollü içecek satışı yasaklandı. Ancak yerinde tüketimin mümkün olduğu yol restoranlarında bu satışa izin verilecek.

Otomatlara yeni yasak
Satış otomatları için de bir değişiklik getirildi. Bu otomatlarda alkollü içecek bulundurulmasıo yasaklandı.

İhlal edenlere ağır cezalar
"Yeni düzenlemelerin ihlal edilmesi durumunda uygulanacak yaptırımlar yasa ile belirlenmiştir," diye ekliyor FOD Volksgezondheid. İlk ihlalde kişiye 208 euro, tekrarlayan ihlallerde ise 24.000 euroya kadar para cezası verilebileceğini belirtti.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş