Hollanda’da bu hafta bir ilk gerçekleşti. Salı günü Bergen op Zoom Belediye binasında gerçekleştirilen törende, önce Nikah Memuru Nukhet Parlamış  Hollandaca ve Türkçe olarak resmi nikah kıydı, ardından Din görevlisi Bünyamin Yıldız yine Türkçe ve Hollandaca olarak dini nikahı gerçekleştirdi.

Din görevlisi Bünyamin Yıldız Sonhaber.eu’ya nikah töreniyle ilgili yaptığı açıklamada, “Güzel bir ilk oldu ve inşallah devamı da gelir diye ümit ediyorum.” dedi.

Resmi ve dini nikahın aynı binada yapılmasının gerçekten hem yeni evlenen çiftler hem de aileler için önemli olduğunu belirten Yıldız “son dönemlerde resmi ve dini nikah hususu önem arz eden bir konuydu. Böylelikle aynı yerde ve aynı anda yapmamız çok güzel oldu.” şeklinde ifade kullandı.

Resmi ve dini nikahın kıyılmasının önemine vurgu yapan Yıldız, “Bazen çiftler sadece dini nikah kıyıyor. Bir ayrılık durumunda kadının hiçbir hukuki sorumluluğu kalmıyor ve mağdur olan genellikle kadınlarımız oluyor. Diyanet olsun camilerimiz olsun, Türkiye’de ve Hollanda’da bu hususta önce resmi daha sonra dini nikah kıyılmasını önemsiyor. Biz dini nikahı camilerde kıyıyoruz ama bazen belediyeden camiye veya eve bu gibi ortamlara gelmek insanlar için zor olabiliyordu. Burada belediye binasında önce resmi, sonra da dini nikah kıyarak, aslında bu gençlerimize evlilik yolunda hem kolaylık sağlamış olduk hem de bir güzellik katmış olduk.” açıklamasını yaptı.

Nikah sonrasında çok sayıda olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Yıldız, “Aynı bu şekilde nikah kıymak isteyen yeni çiftler başvuruyor. Bu da güzel bir haber” dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Avrupa ülkeleri kış saatine ne zaman geçiyor? Avrupa ülkeleri kış saatine ne zaman geçiyor?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş