Utrecht ve Noord Holland bölgelerinde demiryolu geçitlerine kurulan yeni radar kameraları sayesinde şubat ayından bu yana d bin ceza kesildi. ProRail bu sayede sürücülerin daha fazla kırmızı ışığa riayet ettiğini belirtti.

İlk radar kamerası Şubat ayında Bunnik’e yerleştirildi, bugün Baarn’daki Stationsweg’deki demiryolu geçidine 12’inci kamera yerleştirildi. ProRail, Hollanda genelinde kırk demiryolu geçidine radarlı kamera yerleştirmeyi hedefliyor.

Radar yerleştirilecek geçitler "en riskli geçitler" olarak tanımlanıyor. Kameralar,demiryolu geçidinden kırmızı ışık yanarken geçen araçların plakasını kaydediyor. Kayıt yapıldıktan sonra görüntüler ProRail’in bir yetkilisi tarafından inceleniyor.

ProRail, kameralar sayesinde bir "davranış değişikliği" fark ettiklerini belirtiyor. Demiryolu yönetimine göre, çeşitli yerlerde ceza sayısı yarıya indi.

Örneğin Bunnik'te haftalık ortalama ceza sayısı 25'ten 10’a düştü. Bussum’da ise bu sayı, ilk beş hafta içinde haftada 108’den 46’ya indi.

Vatan Sevdalıları Vakfı’ndan Türkiye’deki engellilere 54 akülü araç ve 40 engelli sandalye Vatan Sevdalıları Vakfı’ndan Türkiye’deki engellilere 54 akülü araç ve 40 engelli sandalye

Kırmızı ışığı görmezden gelen otomobil sürücüleri, motosikletliler ve kamyon şoförlerine 300 euro ceza kesiliyor, moped ve elektrikli bisiklet sürücülerine ise 210 euro ceza kesiliyor.

Radar kameraları bisikletçi ve yaya ihlallerini tespit edemiyor. Bu gruplar için geçişde kontrol yapan bir görevlinin durması ve kişiyi suçüstü yakalaması gerekiyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: ProRail

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi