Hollanda’da yeni bir tür mavi dil virüsü tespit edildi. Bu varyantın Avrupa’da ilk kez görüldüğü açıklandı. Hastalığa karşı aşı olmaması çiftçileri çok zorluyor.

Tarım Bakanı Femke Wiersma Utrecht eyaletinde bir koyun ve bir inekte yeni tip virüs bulunduğunu açıkladı. Tespit edilen koyunun, daha önce bilinen bir varyanta karşı aşılanmış olmasına rağmen ciddi şekilde hastalandığı belirtildi. Bu yeni varyant için henüz bir aşı bulunmuyor.

Bakan Wiersma, bu yeni varyant için aşı gerekliliğinin araştırıldığını, virüsün kaynağının incelendiğini ve şu ana kadar sadece Hollanda'da tespit edildiğini açıkladı.

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR), bu yeni türün yaygınlığını belirlemek için bin 400'den fazla numuneyi test ediyor. Ayrıca, hayvan sahiplerine hastalık belirtilerine karşı dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Hollanda’da her üç evsizden biri kadın Hollanda’da her üç evsizden biri kadın

Tarım ve bahçecilik örgütü LTO, bu duruma "şok edici" olduğunu belirtti ve yeni varyantın şiddetli etkilerinin tarım sektörünü zorlayacağını belirtti.

Mavi dil hastalığı, küçük sinekler tarafından yayılıyor, insanlara zararsız ancak koyun ve inekler gibi hayvanlar için ölümcül olabiliyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: NVWA

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi