Utrecht Üniversitesi ve Kansfonds tarafından yapılan ETHOS araştırmasında, ülkenin farklı bölgelerindeki 55 belediyede yapılan bir sayımda 6 bin 63 kişinin evsiz kaldığı veya geçici olarak barınak bulamadığı belirlendi. 

Bu kişilerin 1.490’ını yetişkin kadınlar oluşturuyor. Bu kadınlar genellikle çocuklarıyla birlikte aile ya da arkadaşlarının yanında, geçici barınaklarda, bungalow evlerinde ya da karavanlarda kalıyor.

Ayrıca, 6 bin 63 evsizin neredeyse beşte biri 18 yaşın altında. Bu çocukların yüzde 95’i, kendileri de evsiz olan bir veya iki ebeveyniyle birlikte yaşıyor.

Hollanda'da sağlık sigortasına borcu olanlar yıllarca haksız yere tahsilat ücreti ödedi Hollanda'da sağlık sigortasına borcu olanlar yıllarca haksız yere tahsilat ücreti ödedi

Sokakta yaşayan insanların yüzde 35’i ise Hollandalı olmayan AB vatandaşı. Uzmanlara göre, bu grup ağırlıklı olarak (eski) göçmen işçilerden oluşuyor.

Evsizlik çok çeşitli!
Utrecht Üniversitesi araştırmacısı Sandra Schel, özellikle yalnız annelerin zor durumda olduğunu belirtti ve "Boşanma sonrası ya da şiddet içeren bir ilişkiden kaçtıklarında evsiz kalıyorlar veya barınacak yer bulamıyorlar” dedi.

Kansfonds program lideri Willem van Sermondt ise en büyük grubun sokakta ya da barınakta yaşamadığını belirtti. Van Sermondt, "Evsizlik çok çeşitlidir ve çok farklı insanları etkiler. Evsiz insanların çoğu arkadaşlarının ya da ailelerinin yanında, bir kamp alanında, korumalı binalarda, bir barakada veya arabada kalıyor. Yalnızca yetişkinler değil, çocuklar da istenmeyen koşullarda yaşamak zorunda kalıyor” dedi.

İkinci ETHOS Araştırması 
ETHOS araştırmasının ilki 2023 yılında sadece bir bölgede yapılmıştı. Bu yıl ikincisi yapılan araştırmada Gelderland-Zuid, Hart van Brabant, Holland-Rijnland, Regio Breda, Westelijke Mijnstreek ve West-Friesland bölgelerinde 55 belediyedeki veriler incelendi. Önümüzdeki yıl yapılması düşünülen üçüncü araştırmada ise 9 bölgede yer alan 57 belediyedeki veriler incelenecek.

Bu yıl yapılan araştırma ile ilgili geniş bilgi için Kansfonds.nl sitesine göz atabilir veya hazırlanan raporu bu LİNK üzerinden inceleyebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi