Hollanda’da hükümet partilerinin erteleme planlarına rağmen, dört büyük şehir, 1 Ocak 2025'ten itibaren sıfır emisyon bölgeleri uygulamasına geçmeye kararlı. NOS'un yaptığı bir ankete göre, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag ve Utrecht, sıfır emisyon uygulamasını başlatacak. Dört şehirde gelecek yıldan itibaren şehir merkezlerinin belirli bölgelerine sadece emisyonsuz ticari araçların girmesine izin verilecek. Yani bazı istisnalar dışında, dizel minibüsler ve kamyonlar şehir merkezine alınmayacak.

Hollanda’da bazı okullara iki gün üst üste tehdit mesajları gönderildi, güvenlik önlemleri artırıldı Hollanda’da bazı okullara iki gün üst üste tehdit mesajları gönderildi, güvenlik önlemleri artırıldı

Dördüncü Rutte hükümeti sıfır emisyon bölgelerini desteklemişti ve ulusal kurallar ile yeni trafik levhalarını asmayı planlanıyordu. Ancak gerekli yasa değişiklikleri ertelendi. Dört sağ partiden kurulan yeni koalisyon hükümetinin üyelerinin bulunduğu yeni parlamentonun karar vermesi bekleniyordu.

Belediyeler yıllardır sıfır emisyon bölgelerine hazırlanıyordu. Girişimciler için lojistik danışmanları, bilgi siteleri, geçiş dönemleri, muafiyet düzenlemeleri ve eski ticari araçlar için hurda teşvikleri mevcut. 

Dört büyük şehir kararını verdi
Toplamda on beş belediye 1 Ocak'tan itibaren sıfır emisyon bölgesi uygulamayı planlıyor. Ancak dört büyük belediye şimdiden sıfır emisyon kuralına devam edeceklerini belirtiyor. 

Bu on beş belediye, yeni parlamentoya, gerekli yasa değişikliklerini hızlıca onaylamaları için çağrıda da bulundu. Belediyeler aksi takdirde, kendi çözümlerini bulacağını belirtiyor. Böyle bir durum ulusal ve yerel kurallar açısından karmaşık bir durum yaratabilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş