Hollanda’da da oda kiralamak için başvurulan Kamernet’in ana kuruluşu Housing Anywhere tarafından yapılan endeks çalışmasına göre, Avrupa Birliği'nde eşyalı kiralık daireler inde en pahalı şehir İtalya’nın başkenti Roma, Ancak listenin ikinci sırasında Amsterdam geliyor.

28 Avrupa şehri arasında Roma’da kiralar 2500 euro, Amsterdam’da ise 2490 euroya ulaşıyor.

Roma ve Amsterdam'dan sonra, en pahalı şehirler arasında ilk beşte, kira bedelinin 1950 euro olduğu Den Haag ve 1908 euro olduğu Utrecht geliyor. 

En uygun kira fiyatlarına sahip şehir ise Macaristan’ın başkenti Budapeşte. Burada bir dairenin ortalama kirası geçen yıla göre yüzde 12’nin üzerinde düşüşle, 850 euro.

Endekste verilen rakamlara göre tüm Avrupa şehirlerinde daire kiralarının yıllık ortalama yüzde 4,1 oranında ve geçen çeyreğe kıyasla da yüzde 1,5'lik bir artış gösterdiği görülüyor.

2023’de liste başı Amsterdam’dı
Geçtiğimiz yıl Amsterdam en pahalı şehir olarak listenin ilk sırasında yer alıyordu. Şehirdeki dairelerin kiraları bir önceki yıla kıyasla, yüzde 2,2 oranında, odalarınki ise yüzde 3,3 oranında düşmüştü. Ancak bu rakamlar bile en pahalı Avrupa şehri olmasını engellememişti. Başkentte geçen yıl bir daire kiralamak isteyen kişi ortalama ayda 2200 euro ödüyordu. Şehirde odalar yaklaşık 940 euroya, stüdyo tarzı evler ise 1200 euroya kiralanıyordu.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Eirik Skarstein - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’da bu yıl hangi belediyelerde havai fişek yasağı uygulanıyor? Hollanda’da bu yıl hangi belediyelerde havai fişek yasağı uygulanıyor?

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi