KNMI, öğleden sonra yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle Zeeland, Zuid Holland, Noord Holland ve Noord Brabant için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu bölgelerde öğle saatlerinden itibaren şiddetli rüzgar ve sağanak, gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Dört bölge için sarı kodlu uyarı 13:00 ile 20:00 saatleri arasında geçerli olacak.

Hollanda'nın 4 büyük şehir merkezinde Dizel Minibüs ve Kamyon yasağı Hollanda'nın 4 büyük şehir merkezinde Dizel Minibüs ve Kamyon yasağı

KNMI, pazartesi öğleden sonra Zeeland ve Zuid Holland'da kuzeybatıdan esen rüzgarın hızının saatte 80 ila 100 kilometreye, Noord Holland ve Brabant'ın batısında ise 75 ila 90 kilometreye ulaşacağını tahmin ediyor. Meteoroloji enstitüsüne göre rüzgarın şiddeti akşam saatlerinde azalacak.
Enstitüye göre bugün aşırı yağış da bekleniyor. Bazı bölgelerde akşama kadar 20 ila 30 milimetre yağmur yağabileceği belirtildi. Yağışların akşamın ilerleyen saatlerinde azalması bekleniyor. Sıcaklık 13 derece civarında olacak.

Weeronline'a göre, akşam saatlerinde özellikle kuzeydoğuda yağmur yağmaya devam edecek. Başka yerlerde de ara sıra sağanak yağış olacak.

Haftanın geri kalanı
Bu hafta genel olarak yağış ve güneşin ara ara etkili olacağı günler bizi bekliyor. Salı gününün soğuk ve yağmurlu geçmesi bekleniyor. Weeronline’a göre, güneş yer yer yüzünü gösterse de sağanak yağış geçişleri olacak. Özellikle öğleden sonra, yerel olarak gök gürültülü fırtına olasılığıyla birlikte sağanak yağışlar şiddetini artırabilir. Salı günü sıcaklık 17 derece civarında seyredecek.

Çarşamba günü yağış azalacak ve sıcaklık 17 derece olacak. Haftanın geri kalanı değişken ancak daha ılıman geçecek. Cuma günü sıcaklıklar 22 dereceye kadar çıkacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş