Rotterdam Belediye Meclisi, eski Bakan ve Başbakan Yardımcısı Carola Schouten’ı şehrin yeni belediye başkanı olarak aday gösterdi. Schouten’ın belediye başkanlığının kesinleşmesi halinde şehir, ilk kez kadın bir belediye başkanına sahip olacak.

Kırk altı yaşındaki Schouten, Ekim ayında yeni görevine başlayacak ve 15 yıl sonra ayrılan Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb'in yerini alacak. Schouten (ChristenUnie), yeni hükümetin göreve başlamasından sonra bakanlık görevine getirilmemişti.

Rotterdam’daki Erasmus Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan Schouten, aynı zamanda 30 yıldır bu şehirde yaşıyor.

10 Ekim’de göreve başlayacak
Aday belediye başkanı, kral ve İçişleri ve Kraliyet İlişkileri Bakanı'na sunulacak. Aday ile yapılacak görüşme ve güvenlik kontrolünden sonra yemin töreni 10 Ekim'de gerçekleşecek.

Gizli tutulan adaylık sürecine rağmen, Aboutaleb'in ayrılığını duyurmasından bu yana birçok isim konuşuluyordu. Bu isimler arasında eski Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ve Ombudsman Marianne van den Anker da bulunuyordu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Türk hastane zinciri Acıbadem, ikinci şubesini Rotterdam’da açıyor Türk hastane zinciri Acıbadem, ikinci şubesini Rotterdam’da açıyor

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş