Ev fiyatları bu yılın ikinci çeyreğinde önemli ölçüde arttı. Emlakçılar Birliği NVM'nin üye emlakçıların satış verilerine dayanarak yaptığı açıklamaya göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, bu yılın ikinci çeyreğinde evler ortalama yüzde 13,6 arttı. Ortalama bir mevcut konutun satış fiyatı 468.000 euro oldu. Bu fiyat, iki yıl önceki 450.000 euroluk eski rekoru ilk kez geçti.

Avrupa ülkeleri kış saatine ne zaman geçiyor? Avrupa ülkeleri kış saatine ne zaman geçiyor?

Yılın ilk üç ayına kıyasla ise fiyatlar yüzde 7,2 oranında arttı. Emlakçılar Birliği NVM'ye göre, çeyrekten çeyreğe bu kadar büyük bir artış, son 29 yılda ikinci kere yaşanmakta.

Konut piyasasındaki büyük daralma nedeniyle, evler genellikle talep edilen fiyatın üzerinde satılıyor. Her üç evden ikisi, talep fiyatının neredeyse yüzde 4 üzerinde satıldı.

NVM’ye göre mevcut konutlar ortalama 27 gün içinde satılıyor. 2021-2022 döneminde bu süre daha da kısaydı. 

Satış sayısı da arttı. NVM emlakçıları, üç ayda 35.000'den fazla mevcut konutu sattı. Bu, bir yıl öncesine göre yüzde 3 ve bu yılın ilk çeyreğine göre yüzde 18 daha fazla.

Yeni konut satışları artıyor
Yeni konut satışları bir süre durgundu. Ancak bu pazar da yeniden canlanıyor. İkinci çeyrekte 7354 yeni konut satıldı. Bir yıl önce bu sayı 4316 idi. Ortalama yeni konut fiyatı 475.000 euro oldu. 

Yeni konut fiyatları son bir buçuk yıldır yaklaşık olarak sabit kaldı. NVM'ye göre, proje geliştiricilerin, satışlardaki son düşüş nedeniyle fiyat artışında temkinli davranması, bu durumu etkiledi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş