Rotterdam’da ilk kez bir kadın, belediye başkanı olarak görev yapacak. Bir önceki kabine’de bakanlık yapan Carola Schouten, bugün itibariyle Rotterdam Belediye Başkanı olarak görev yapacak.

Carola Schouten, Temmuz ayı başında 15 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Ahmedöğleden sonra, Schouten’i altı yıllık bir dönem için göreve atayacak.

Hollanda'da Limburg bölgesinde çeşme suyunda bakteri tespit edildi Hollanda'da Limburg bölgesinde çeşme suyunda bakteri tespit edildi

Güven komisyonuna göre, 26 başvuru arasından birkaç uygun aday bulunmasına rağmen Schouten’in adaylığı geniş bir destek aldı. Schouten’in adaylığının duyurulması, meclis salonunda coşkuyla karşılandı ve alkışlarla kutlandı.

Kırk yedi yaşındaki Schouten, Kuzey Brabant’ta doğup büyüdü, ancak 1990'ların ortasından bu yana, yaklaşık 30 yıldır Rotterdam’da yaşıyor. Erasmus Üniversitesi’nde işletme eğitimi mezunu.

Hristiyan Birlik (CU) partisi mensubu olan Schouten, Schoof kabinesinin göreve başlamasına kadar Rutte IV kabinesinde Yoksulluk Politikası, Katılım ve Emeklilik Bakanı olarak görev yaptı. Bir önceki kabinede ise Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesi Bakanıydı. 

Her iki kabinede de başbakan yardımcısı olarak görev alan Schouten, 2011’den bu yana Temsilciler Meclisi üyesiydi.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Rotterdam Belediyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi