Tatil sezonunun başlaması ile birlikte Türkiye’ye giden gurbetçilerimizi gözüne kestiren dolandırıcılar da arttı. Solarak Belçikalı gurbetçi aile güpe gündüz, Almanya’da sahte polisler tarafından soyuldu.

Ahmet Serttaş tarafından aktarılan haberde Belçika’dan Türkiye’ye gitmek üzere yola çıkan Cengiz Soğurtlu, Ömer Tunç ve ailesinin Almanya Köln yakınlarında siyah bir araç tarafından durdurulan ailenin hem arabasının anahtarının hem de yanlarındaki paraların çalındığı belirtildi.

Almanya’da ilk kez bu tür bir dolandırıcılık vakası yaşandığını belirten Serttaş, yaşananları şu şekilde aktardı: 
Belçika’dan yola çıkan aile saat 10,11 civarı Köln’ü geçtikten yaklaşık 15 – 20 dakika sonra gündüz vakti, siyah, audi A4 marka bir araç tarafından durdurulur. Araçtakiler gurbetçi aileyi durdurmak için polisin kullandığı kırmızı-yeşil dur işaretini kullanır. 

Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor

Gurbetçi aile polisin istediği şeyi yapar ve yol kenarında durur. Siyah araçtan bulunan iki kişiden biri inerek gurbetçi ailenin yanına gelir ve ehliyet ile ruhsatını ister. Sahte polis ehliyetle ruhsatı kontrol edip geri verir ve araçta ne kadar para taşıdıklarını sorar.

Araçta bulunan Cengiz Soğutlu ve Ömer Tunç toplamda 10 bin 500 euro taşıdıklarını söylüyor. Polis cüzdanlarını göstermelerini istiyor. Gurbetçi aile de kendisinden istenen şeyi yapıyor. O sırada polis arabanın anahtarını ve cüzdanlarını vermelerini istiyor. Gurbetçi aile de o heyecan ve korkuyla cüzdanlarını ve aracın anahtarını polis zannettikleri kişiye teslim ediyor. 

Cüzdanları ve anahtarları alan sahte polisler, daha aile olayın ne olduğunu anlayamadan, olay yerinden hızla kaçıyor. Bir müddet sonra dolandırıldıklarını anlayan aile polise ihbarda bulunuyor. Köln polis karakolunda yaklaşık 7, 8 saat ifade veren aile hiçbir şey elde edemiyor. 

Habere göre aile yanlarında bulunan yedek anahtarla araçlarını çalıştırabiliyor ve daha sonra yollarına devam edip memleketlerine varıyor. 

Kaynak: Ahmet Serttaş ile Avrupa'daki Anadolu facebook sayfası

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş