Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan enflasyon verileri ile 1 Temmuz 2024 – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında geçerli olacak dövizle askerlik bedeli de kesinleşmiş oldu.

Ocak-Temmuz döneminde 182 bin 609 TL olan bedelli askerlik ücreti 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından 35 bin 261 TL zamlanarak 217 bin 870 TL’ye çıktı.

Almanya’dan Türkiye’ye giden gurbetçinin aracında 75 bin euro yakalandı Almanya’dan Türkiye’ye giden gurbetçinin aracında 75 bin euro yakalandı

Avcrupa’da yaşayan ve Temmuz Aralık döneminde dövizle askerlik yapmak isteyen vatandaşlarımız için geçerli askerlik hizmet bedelinin 217 bin 870 TL’nin günlük kura göre euro karşılığı olacak. 

Örnek olarak, yeni dövizle askerliğe başvuran bir kişi, bugünkü euro-tl kuru olan 35,04 euro’dan hesaplandığında, yaklaşık 6 bin 218 euro ödemek zorunda.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş