Ukrayna ve Orta Doğu'dan gelen mültecilere, vatandaşlık yardımlarından yararlananlara, yoksulluk içinde yaşayan yaşlılara ve düşük gelirli işçilere gıda yardımında bulunan Tafel Aşevi Derneği, şuanda ülke genelinde 2 milyon kişinin gıda yardımı aldığını ve doluluk nedeniyle derneğin kayıtlarının yılsonuna kadar dondurulduğunu açıkladı. Ülke genelinde neredeyse her üç Tafel derneğinden biri kayıtlarını dondurdu, yarısından fazlası ise dağıtılan yiyecek miktarını düşürdü.
Avrupa’dan Haber sitesinde yer alan habere göre, Saarbrücken'deki Tafel Derneği, yaklaşık 900 hanenin ihtiyacını karşılıyor. Yeni kayıt alamayacağını duyuran dernek 200’den fazla hanenin kayıt yaptırmak için beklemek zorunda kaldığını ve mayıs ayından bu yılın sonuna kadar kayıtların dondurulduğunu açıkladı.
Tafel'in kurucularından Uwe Bußmann, "İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Yeni birinin kaydolabilmesi için, başka bir hanenin yerini boşaltması veya artık ihtiyaç duymadığını bildirmesi gerekiyor" şeklinde açıkladı. Bußmann, bu durumun siyasi bir başarısızlık olduğu kanaatinde olduğunu dile getirdi.
Bußmann, yaşlıların emekli maaşlarının çok düşük olmasından dolayı gıda bankasına gitmekten utandığını, genç neslin ise Tafel'ı normal bir yemek servisi gibi gördüğünü ve birçok kişinin buna hakkı olduğunu düşündüğünü ifade etti.
Tafel Almanya Başkanı Andreas Steppuhn, "İhtiyacı olan insanları reddetmek hiç kimse için kolay değil. Bu, çoğu kişinin yardım etmekten keyif aldığı gönüllü çalışmaları gölgede bırakıyor. Bu yönetim ve siyasetin de bir başarısızlığı" dedi. Steppuhn, Bürgergeld’in artırılması ve Temel Çocuk Güvenliği gibi önlemleri desteklediğini ancak bu tedbirlerin Almanya'daki yoksulluğu uzun vadede kontrol altına almak için yeterli olmadığını sözlerine ekledi.
Gıda bankalarının çıkış noktası gıda israfıyla mücadele
Almanya'da ilk gıda bankaları gıda israfını önlemek amacıyla kuruldu. Başlangıçta herkes gıda bankalarına bırakılan yiyecekleri dağıtım noktalarından alabiliyordu. 2000'li yılların başında uygulamaya giren Hartz reformlarıyla bu durum değişti. Yaşanan zorluklar nedeniyle gıda dağıtımı sadece ihtiyaç sahiplerine yapılmaya başlandı. O dönemden sonra giderek daha fazla gıda bankası kurulmaya başlandı.
Son yıllarda ise korona salgını, Ukrayna savaşı, yüksek yaşam maliyetleri ve enflasyon gibi faktörler nedeniyle gıda bankalarından yardım almak isteyen vatandaşların sayısı giderek arttı.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.