Flaman hükümeti henüz kurulamadı. Görüşmeler devam ederken gündeme elektrik araçlara uygulanan vergi muafiyetinin kaldırılması konusu geldi.

Elektrik veya hidrojenle çalışan araçlar, yolların aşınmasına katkıda bulunmalarına rağmen, Flaman bölgesinde trafik vergisinden muaf tutuluyor. Ancak artan elektrikli araç sayısı ve Flaman bölgesinin ek gelir ihtiyacı, bu vergi muafiyetinin yeniden değerlendirilmesine yol açtı.

Son dört yılda Flaman bölgesinde elektrikli araçların sayısı on kat arttı, bu da devletin vergi gelirlerinde ciddi kayıplara yol açtı. Yeni düzenleme kapsamında, elektrikli ve hidrojenle çalışan araçlar için geçerli olan mevcut sıfır vergi oranının kademeli olarak azaltılması planlanıyor.

Flaman bölgesindeki sürücüler için halihazırda iki tür trafik vergisi geçerli. Birincisi araç kaydı sırasında bir kez ödenen kayıt vergisi (BIV), ikincisi ise yıllık trafik vergisi. Şu anda elektrikli araçlar bu vergilerden muaf tutuluyor. Ancak N-VA, Vooruit ve CD&V partileri, bu vergi muafiyetinin kademeli olarak azaltılmasını öneriyor.

Brüksel Başkonsolosu Onur Sevim'den Türk toplumuna çağrı Brüksel Başkonsolosu Onur Sevim'den Türk toplumuna çağrı

Bu düzenleme, yalnızca yeni araç sahiplerini etkileyen bir kayıt vergisi ve mevcut sahipleri etkileyen bir yıllık trafik vergisini içerebileceği belirtiliyor. Ayrıca, 2024 yılı sonunda yeni elektrikli araçlar için verilen 5.000 euro'luk alım teşviki de kaldırılacak.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş