Fransız demiryolları şirketi SNCF, Paris Olimpiyatları'nın açılış törenine saatler kala, yüksek hızlı tren ağına saldırı olduğunu açıkladı. SNCF yetkilileri, tesislerine zarar vermek amacıyla yangın çıkarıldığını ifade etti. 

Paris’te SUV araçlar için park ücreti üç kat arttı Paris’te SUV araçlar için park ücreti üç kat arttı

Saldırıdan Paris'in batı, kuzey ve doğusunda çok sayıda yüksek hızlı TGV hattı etkilendi ve Paris'teki Gare Montparnasse istasyonunda uzun kuyruklar oluştu.  Çok sayıda tren seferi iptal edildi. 

SNCF’den yapılan açıklamada, “Atlantik, Kuzey ve Doğu Yüksek Hızlı Tren (LGV) hatlarını hedef alan eşzamanlı birçok sabotaj eylemine maruz kaldık” denildi. Açıklamada, yangınların kasıtlı çıkarıldığı ve durumun, açıkça “koordineli” bir şekilde gerçekleştirilen sabotaj eylemlerinin sonucu olduğu kaydedildi.

Şirket, “Tüm yolculara seyahatlerini ertelemelerini ve istasyonlara gitmemelerini” tavsiye etti, tüm biletlerin değiştirilebilir ve iade edilebilir olduğunu belirtti.

SNCF ayrıca durumun onarımlar tamamlanana kadar tüm hafta sonu boyunca sürebileceği uyarısında bulundu.

Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete da suç eylemlerini sert bir dille kınadı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş