Belçika’da 1 Ocak'tan itibaren alkollü ya da uyuşturucu etkisi altında direksiyon başında olan yabancı sürücüler, 1.260 euro para cezası kesecek. Depozito niteliğinde kesilen para cezasını ödemeyenlerin araçlarına 96 saat boyunca el konulacak. Bu süre dolduğunda hala ödeme yapılmazsa savcılık, aracın kalıcı olarak el konulmasına karar verebilecek.

Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt'in (Open Vld) ofisinden yapılan açıklamaya göre, bu depozito uygulaması, mahkeme ve diğer masrafları içeren minimum ceza tutarına karşılık geliyor.

Eğer sürücü beraat ederse, ödenen miktar geri iade edilecek. Ancak cezayı ödemeyen sürücüler, aracını geri alabilmek için çekici ve depolama masraflarını da karşılamak zorunda kalacak.

Federal Adalet Hizmetleri'ne göre, Belçika yollarında her gün ortalama on yabancı sürücü alkollü olarak, üç yabancı sürücü ise uyuşturucu etkisi altında araç kullanırken yakalanıyor.

Bu yeni uygulamanın, yabancı sürücülerin cezalarını ödemekten kaçınmalarını engellemesi amaçlanıyor. Yılda bu tür cezalar toplamda yaklaşık on milyon euro tutarında bir maliyete denk geliyor.

Silayolu.com, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir anket çalışması yaptı Silayolu.com, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir anket çalışması yaptı

Yeni düzenleme, yabancı sürücülerin trafikte daha dikkatli olmalarını sağlamak ve cezaların ödenmesini garanti altına almak amacıyla devreye sokuluyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi