Belçika’da Sinutab ve Fucidine gibi ilaçlar artık reçetesiz alınamayacak Belçika’da Sinutab ve Fucidine gibi ilaçlar artık reçetesiz alınamayacak

Flaman hükümetinin aldığı karar uyarınca önümüzdeki aydan itibaren birçok araç sadece 2 yıl da bir muayene edilecek. Araç muayeneleri onaylı muayene merkezlerinin dışında da yapılabilecek.

Flaman Ulaştırma Bakanı Lydia Peeters, bu adımların “muayene merkezlerindeki baskıyı azaltmak, bekleme sürelerini kısaltmak ve hizmeti iyileştirmek” amacı taşıdığını belirtti. Ancak Araç Muayene Sektör Federasyonu GOCA Vlaanderen, bu değişikliğin trafik güvenliği ve çevre üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yeni muayene düzeni
Dört yaşından büyük araçlar genellikle her yıl araç muayenesine gitmek zorunda. Yeni düzenlemeyle birlikte, araçlar dört yaşına bastığı günden itibaren, araç 160.000 km'ye ulaşana veya 10 yaşına gelene kadar her iki yılda bir muayene edilecek. Bu noktadan sonra araçlar her yıl muayene edilmek zorunda kalacak.

Yeni muayene seçenekleri
Muayene periyodundaki değişikliğin yanı sıra, binek araçlar, hafif ticari araçlar ve hafif römorklar onaylı muayene merkezleri dışında, örneğin muayene hattı kuran bir garajda da muayene edilebilecek. Bu durumda muayenenin, onaylı muayene kuruluşlarında çalışan kontrolörler tarafından yapılması gerekecek.

GOCA Vlaanderen'in endişeli
Araç Muayene Sektör Federasyonu GOCA Vlaanderen, bu değişikliği “yanlış yönde bir adım” olarak nitelendirdi ve bunun trafik güvenliği ve çevre üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirtti. Federasyon bu tür kararların tam seçim kampanyası sırasında alınmasına da tepki gösterdi.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş