Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu UNICEF dünyada beş yaş altı yaklaşık 400 milyon çocuğun yetiştirilme sırasında düzenli olarak şiddete maruz kaldığını açıkladı. Buna göre yaklaşık her 6 çocuktan biri şiddet görüyor.

UNICEF'in verilerine göre, dünya genelinde 330 milyon çocuk fiziksel şiddete maruz kalıyor. Bu şiddet türleri arasında bağırma, hakaret etme ve dayak gibi davranışlar bulunuyor. 

ABD’de bir ilk: Çocuk istismarcıları cerrahi hadım edilecek! ABD’de bir ilk: Çocuk istismarcıları cerrahi hadım edilecek!

BM Çocuk Hakları Örgütü'nün araştırmasına göre, ebeveynlerin dörtte birinden fazlası, fiziksel cezaların çocuk yetiştirmenin bir parçası olduğunu düşünüyor. 

UNICEF Direktörü Catherine Russell, "Çocuklar evde fiziksel veya sözlü şiddete maruz kaldıklarında veya yakınlarından sosyal veya duygusal destek almadıklarında, bu durum özgüvenlerini ve gelişimlerini zedeleyebilir”. Açıklamasını yaparken sözlerine şu şakilde devam etti; "Dikkatli ve oyun dolu bir ebeveyn yaklaşımı, çocukların kendilerini güvende hissetmelerine, öğrenmelerine, yeni şeyler keşfetmelerine ve çevrelerindeki dünyada yollarını bulmalarına yardımcı olur." 

Oyuncak eksikliği ve oyun zamanı
Uluslararası Oyun Günü vesilesiyle UNICEF, çocukların oyun davranışlarına dair ilk kez veriler sundu. Bu verilere göre, 2-4 yaş arasındaki her beş çocuktan biri, bakımından sorumlu kişiyle oyun oynamıyor. 

Beş yaşın altındaki her sekiz çocuktan biri ise oyuncaklara sahip değil. Ayrıca, 2-4 yaş arasındaki çocukların yaklaşık yüzde 40'ı yeterince teşvik edilmiyor ve her on çocuktan biri evde okuma, çizim yapma veya şarkı söyleme gibi aktivitelerde bulunamıyor. 

Bu tür aktiviteler, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişim için "hayati öneme" sahip olduğunu belirten UNICEF, ebeveynlere ve bakım sağlayıcılara çocukların gelişimi için daha fazla oyun zamanı ve oyuncak sağlamaları çağrısında bulundu.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş