Fransa'nın Grand Est bölgesine bağlı Moselle ilinde bulunan Thionville kentinde 29 Haziran Cumayı 30 Haziran Cumartesiyi bağlayan gece bir Türk düğününe silahlarla baskın yapan 4 kişi, çevreye kurşun yağdırdı. Olayda ağır yaralanan 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaşları 23 ile 32 arasında değişen, 2’si ağır, 4 kişi yaralandı.

Fransa’da Coca-Cola Cherry geri toplatılıyor Fransa’da Coca-Cola Cherry geri toplatılıyor

Olay  gece 01:00 saatlerinde Thionville'deki Allée du Château-de-Gassion'da bulunan Eden Palace düğün salonunun bahçesinde gerçekleşti. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı düğünde, üç maskeli ve siyah giyimli kişi terasta bulunan konuklara ateş açtı. En az 15 kere ellerindeki Kalashnikov ve 9 mm silahlarla ateş açan saldırganlar, 34 yaşındaki Tolga Kaya dahil dört erkeği ağır yaraladı.

Basında çıkan haberlere göre bir adam ve 24 yaşında, sekiz aylık hamile bir kadın, cam kırıkları nedeniyle hafif yaralandı. Ancak geçirdikleri şok nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Le Republicain Lorrain’ın haberine göre Kaya, Bel-Air hastanesine kaldırıldığı sırada yaşamını yitirdi.  Bugün ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan diğer bir kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Soruşturmayı yürüten Nancy Savcılığı, faillerin “organize suç bağlantılı cinayet ve cinayete teşebbüs” ile arandığını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Bir polis kaynağı, Europe 1 radyo kanalına yaptığı açıklamada, saldırının kurbanların dışarıda sigara içmek için düğün salonundan yeni çıktıkları anda olduğunu söyledi. Soruşturmaya yakın diğer kaynaklara göre, saldırganlar muhtemelen “BMW' marka 4X4 araçla geldiler. Araştırmacılar, aracın nereden geldiğini henüz belirleyemedi, özellikle Almanya veya Lüksemburg'dan olup olmadığı araştırılıyor.

Polis soruşturması, Nancy Bölgesel Özel Yargı Dairesi (JIRS) tarafından cinayet ve organize cinayet girişimi suçlamalarıyla yürütülüyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Google Map

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş