Hollanda'da hükümet, her yıl motorlu taşıtlar vergisinin en fazla ne kadar olabileceğini belirliyor. Eyaletler, bu “opcent” adı verilen, Eyalet Katkı Payı vergi oranlarını belirliyor. TopGear Hollanda, her bir eyaletin 2025 yılı bütçesini inceleyerek yol vergisinin ne kadar olacağını ortaya çıkardı.

Avrupa'da ilk kez Hollanda'da yeni tür ölümcül mavi dil virüsü tespit edildi Avrupa'da ilk kez Hollanda'da yeni tür ölümcül mavi dil virüsü tespit edildi

Eyalet Katkı Payı sistemde merkezi hükümet, her yıl motorlu taşıtlar vergisi için bir üst sınır belirler. Eyaletler ise bu üst sınır üzerinden kendi belirledikleri "opcent" oranlarını ekleyerek yol vergisinin nihai tutarını oluşturur. Eyaletler, bu oranları artırıp azaltarak vergi miktarını ayarlayabilirler.

En fazla vergi Zuid Holland eyaletinde
Araştırmaya göre, bu yıl en yüksek oran 138,3 iken, 2025 yılında bu oran 147,1'e çıkacak. Ancak hiçbir eyalet en yüksek miktarı talep etmiyor; hepsi bu rakamın oldukça altında kalıyor.

Önümüzdeki yıl en küçük artış Flevoland'da olacak; burada motorlu taşıtlar vergisi sadece %1,08 artacak. Diğer eyaletlerdeki artış %2,54 ile %3,37 arasında değişiyor.

En büyük gelir kaynağı yol vergisi olan Zuid Holland eyaleti, 2025'te de yol vergisi açısından en pahalı eyalet olmaya devam edecek. Eyaletin bütçesinde, motorlu taşıtlar vergisinin tüm gelirlerin yarısını oluşturduğu belirtiliyor. Ancak Gelderland, yapacağı büyük artışla öne çıkacak.

Groningen, Drenthe, Zeeland, Overijssel ve Noord Holland, 2025 yılında yol vergisini artırmayacak. Bu da Noord Holland’ın en düşük motorlu taşıtlar vergisine sahip eyalet olarak konumunu koruyacağını gösteriyor.

Zuid Holland’ın motorlu taşıtlar vergisini artırmasıyla eyaletler arasındaki fark %27,5’ten %31’e çıkacak.

Eyaletlerin 2025'de alacağı yol vergisi miktarları
TopGear tarafından hazırlanan eyaletlere göre 2024 ve 2025 yol vergisi miktarları ve artış oranları şu şekilde:
Hollanda Eyaletlere Göre Yol Vergisi Miktarları 2025

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi