Rijksoverheid'in açıkladığı verilere göre, her on vatandaştan biri, hakları olduğu halde sağlık yardımı (Zorgtoeslagen) desteğine başvuru yapmıyor. Bu nedenle, Dienst Toeslagen bu hafta henüz 2023 yılı için sağlık yardımı başvurusu yapmamış 150 bin vatandaşa bilgilendirici bir mektup gönderdi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, mektup gönderilen kişilerin sağlık yardımı almaya hakları bulunduğu ve 1 Eylül 2024'e kadar 2023 yılı için maksimum 1.848 euro tutarındaki sağlık yardımına başvuru yapabileceği belirtildi.

Hollanda’da Dick Schoof başkanlığındaki yeni kabine göreve başladı Hollanda’da Dick Schoof başkanlığındaki yeni kabine göreve başladı

Hollanda’da şu anda toplamda 5 milyon 900 bin hanenin sağlık yardımı, kira yardımı veya çocuk yardımından en az birini almaya hakkı bulunuyor.

Sağlık yardımı alma hakkı bulunan kişilere verilecek yardım miktarı, kişinin gelirine göre ayarlanmakta. Gelir ne kadar düşükse alınan yardım miktarı da o kadar artmakta. Buna göre, 2023 yılında en fazla verilen sağlık yardım miktarı 1.848 euro.

Sağlık, kira ve çocuk yardımı başvurularını Dienst Toeslagen web sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş