Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın son 16 turunda Salı gecesi oynanan maçl arda Hollanda ve Türkiye Milli takımlarının kazandığı galibiyet sonrası başta Amsterdam,i Rotterdam ve Enschede olmak üzere bir çok şehirde sokaklara çıkan vatandaşlar, sokakları doldurdu.

Enschede ve Apeldoorn'da havai fişekler atıldı ve Oranje taraftarları sokaklara döküldü. Vroomshoop'ta, turuncu renkli duman fişekleri taşıyan vatandaşlar bir yolu kapattı. IJmuiden'de, kutlamalar sırasında atılan ağır havai fişekler nedeniyle bir dükkanın camı kırıldı.

Türkiye'nin galibiyeti sonrası Enschede'de yaşayan Türkler de sokaktaki kutlamalara katıldı

Türkiye'nin galibiyetinin ardından da çeşitli yerlerde kutlamalar yapıldı. Rotterdam, Amsterdam ve Tilburg'da Türk bayrakları sallandı ve arabalar korna çalarak sokaklarda gezdi. 

Rotterdam'da, özellikle Hofplein'de toplanan taraftarlar kırmızı beyaz bayraklarla takımın galibiyetini kutladı.

Den Haag Schilderswijk mahallesinde, Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenmesinin ardından büyük bir halk şenliği yaşandı.

Amersfoort'ta, Oranje taraftarları bir meydanda toplandı ve müzik çaldı. Türkiye’nin galibiyetinin ardından Türk taraftarlar da aynı meydanda toplandı. Polis bir kavşakta Arabaların sürekli tur atmasını önlemek için trafiği durdurdu. Kurallara uymayan sürücülerin plakaları kaydedildi ve daha sonra bu kişilere ceza kesilecek.

Türkiye ve Hollanda arasındaki çeyrek final maçı önümüzdeki Cumartesi günü saat 21.00'de oynanacak. 

Amsterdam'da bir belediye meclis üyesi, Nieuw-West bölgesinde bir meydanda ekranlar kurulmasını önerdi, Böylece Hollandalı ve Türk taraftarlar maçı birlikte izleyebilecekler.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş