Tüketici Birliği, Hollanda'da 200 ürünün fiyatlarını, Belçika, Almanya, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Avusturya ve İspanya'daki fiyatlarla karşılaştırdı. Araştırmaya göre, Belçika, kahve, çay, makarna ve pirinç gibi temel gıda maddelerinde en ucuz ülke. Tüketiciler burada Hollanda'ya göre ortalama yüzde 18 daha az ödüyor. 

Almanya ve Hollanda'da her 5 kişiden 1'i, Belçika'da her 6 kişiden 1'i yalnız yaşıyor Almanya ve Hollanda'da her 5 kişiden 1'i, Belçika'da her 6 kişiden 1'i yalnız yaşıyor

Temel gıdalarda İspanya’da Hollanda’ya göre yüzde 16, Fransa’da ise yüzde 13 daha az ödeme yapılıyor.

İtalya, Lüksemburg ve Avusturya da Hollanda'dan daha ucuz. Sadece Almanya'da temel gıda maddeleri yüzde 3 daha pahalı, ancak A-marka ürünler yüzde 29 daha ucuz.

Tüketici Birliği Direktörü Sandra Molenaar, Hollanda'nın eskiden AB içinde daha ucuz olduğunu, ancak şimdi süpermarketlerin yüksek fiyatlarla kayıplarını telafi ettiğini belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş