Eylül ayında şirketlerin iflas sayısı, Ağustos ayındaki düşüşün ardından tekrar önemli ölçüde arttı. 2024'ün ilk dokuz ayında, 2023'ün aynı dönemine göre iflas eden şirket sayısında yüzde 40 artış yaşandı.

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) rakamları geçen ay 342 şirketin iflas ettiğini gösteriyor. Bu rakam, Ağustos ayına göre 35 daha fazla. Ağustos'ta iflas sayısı hafifçe düşerken, Eylül ayında tekrar artmaya başladı.

Birçok mağaza iflas ediyor 
En fazla şirket iflası (63) perakende ticaret sektöründe gerçekleşti. Buna bir örnek olarak, Eylül ayı başında kapılarını kapatan oyun mağazası Game Mania verilebilir. Bu yılın başlarında Bristol ve Esprit gibi mağaza zincirleri de iflas etmişti.

Hollanda'da sağlık sigortasına borcu olanlar yıllarca haksız yere tahsilat ücreti ödedi Hollanda'da sağlık sigortasına borcu olanlar yıllarca haksız yere tahsilat ücreti ödedi

Eylül ayında, göreceli olarak en fazla iflasın sanayi sektöründe gerçekleştiği bildirildi. Ayrıca, inşaat ve konaklama sektörlerinde de Eylül ayında bir artış görüldü.

Son iki yılda iflas edenler artıyor
Hollanda’da iflas bayrağını çeken şirket sayısı 1990’dan bu yana ilk kez 2021 yılında en düşük seviyeye gerilemişti.

İflas sayısı neredeyse iki yıldır yükseliyor. Bu durum, korona desteğinin sona ermesi, korona döneminden kalan ertelenmiş vergilerin ödenme zorunluluğu, enflasyon ve artan maaşlar gibi etkenlerden kaynaklanıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi