Geçici hükümet Konut Bakanı Hugo de Jonge’nın geçtiğimiz Mart ayında Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen özel sektördeki kiralık konutlara yönelik tasarısı, Senato’dan da onay aldı. Buna göre 1 Temmuz itibariyle özel sektör konut sahiplerine daha sıkı kurallar geliyor. Kira evin puanına göre belirlenecek ve ev sahibi bunun üstünde bir kira bedeli talep edemeyecek.

Senatodan da geçen yasaya göre orta segmentte bir eve sahip olan kişiler, kira fiyatlarını rastgele belirleyemeyecek. Başka bir değişle Özel sektördeki kiralık evler için, şu anda sosyal sektördeki evlerde geçerli olan puan sisteminin aynısı uygulanacak. Yeni puan sistemi ile birlikte ev sahipleri kira bedelini istediği gibi artıramayacak.

Bir ev ne kadar büyük, pahalı veya iyi yalıtılmışsa, o kadar fazla puan alacak. Yeni yasa, puan sistemindeki sınırı 186 puana kadar çıkartıyor. Bu nedenle serbest sektörde kirası yaklaşık 1.100 euroya kadar olan konutlar da bu düzenlemeye tabi tutulacak. Puanı 186’yı geçen konutlar için ev sahipleri istedikleri kira miktarını talep edebilecek.

Yaklaşık 300 bin konutun kirasının aylık ortalama 190 euroya düşeceği öngörülüyor.

Yeni kural sadece yeni kiracılar için geçerli olacak. Hali hazırda özel sektörde yüksek fiyatlı bir konutta oturan kiracılar bu yasadan faydalanamayacak.

Kurala uymayan ev sahipleri önümüzdeki yılın başından itibaren para cezası ile karşı karşıya kalacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Yeni dövizle askerlik ücretleri belli oldu Yeni dövizle askerlik ücretleri belli oldu

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş