Polis sendikaları, hükümetin yapısal erken emeklilik planını protesto etmek amacıyla 24 saatlik greve gitti. Ter Apel ve Budel'deki yabancılar polisi (AVIM) memurları da bu kez eyleme katıldı. Grev nedeniyle bazı karakollar kapalı kalacak. Acil durumlarda 112 veya 0900-88 44 numarası aracılığıyla polise ulaşılabilecek.

Son bir ay içinde karakollar üçüncü kez kapanacak. Önceki iki eylemde kamuya hizmet veren polis karakolları kapatılmıştı, ancak bugünkü eylemde Ter Apel ve Budel'deki Yabancılar Polisi, Kimlik Tespiti ve İnsan Ticareti (AVIM) Bölümü'nden polis memurları da eyleme katıldı.

Polisler mayıs ayı başından bu yana farklı eylemler yürütüyor. Mayıs ayından bu yana örneğin küçük suçlar için ceza yazılmıyor, hız ihlallerinin bazıları görmezden geliniyor.

Portakallar ve Türk Millilerin galibiyetinin ardından Hollanda sokakları kutlama yapanlarla doldu Portakallar ve Türk Millilerin galibiyetinin ardından Hollanda sokakları kutlama yapanlarla doldu

Polis çalışanları, 2021 yılından bu yana devlet emeklilik yaşından üç yıl öncesine kadar çalışmayı bırakma seçeneğine sahipler, ancak bu düzenleme geçici. Sendikalar, bu konuda kalıcı bir düzenleme istiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş