Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor

Uluslararası çocuk hakları kuruluşu KidsRights, Rotterdam Erasmus Üniversitesi ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği küresel araştırmaya dayanarak, Hollanda'nın temel çocuk haklarını ihlal ettiğini belirtti.

KidsRights'a göre, savunmasız çocukların korunması yıllardır zayıf ve Hollanda bu yıl çocuk sağlığı alanında dünya sıralamasında 12 sıra geriledi. KidsRights Başkanı Marc Dullaert, Hollanda'nın savunmasız çocukların korunmasında "radikal bir düşüş" yaşadığını ve bu temel hakkı ihlal ettiğini açıkladı. Örneğin, Hollanda yoksulluk sınırının altında yaşayan ya da ev dışına yerleştirilen yüz binlerce çocuğa geçinebilecekleri bir ücret ya da uygun bakım ve koruma sağlayamıyor. Dullaert, "Eğer bir çocuğun durumu iyiyse, Hollanda iyi eğitim veren bir cennettir, ancak savunmasız taraftaki çocuklarla yeterince ilgilenilmiyor" dedi. Başkan, standartların altındaki sağlık hizmetleri nedeniyle yeni bir savunmasız çocuk grubunun ortaya çıktığını belirtti.

Çocuk hakları örgütüne göre, bunun başlıca nedeni aşılama oranlarındaki düşüş ve su kalitesindeki sorunlardır. Dullaert, kızamığa karşı aşılama oranının yıllardır ilk kez yüzde 90'ın altında olduğunu ve bu oranın Dünya Sağlık Örgütü'ne göre nüfusu hastalığa karşı korumak için kritik sınırın altında olduğunu ifade etti. Bu yılki genel araştırmada Hollanda, 193 ülke arasında 19. sırada yer alırken, Belçika 8. sırada yer aldı. Geçen yıl 20. sırada yer alan Hollanda, bir önceki yıla göre 16 sıra gerilemişti. Böylece Hollanda ilk kez Çocuk Hakları Endeksi'nde ilk on sıranın dışında kaldı.

"Büyük Bir Sorun"
Dullaert, "Savunmasız çocuklarına iyi bakmayan bir ülkenin büyük bir sorunu olduğunu" belirtiyor. Dullaert, hükümetin mevcut ve gelecek nesil savunmasız çocuk ve gençlere öncelik vermesi gerektiğine inanıyor. "Bu nedenle, Hollanda'daki gençlik bakımı ve gençlerin korunması, çocuk yoksulluğu ve sığınmacı merkezlerindeki çocuklara yönelik bakım eksikliği sorunlarını ele alın. Ayrıca çocukların ve gençlerin fiziksel ve ruhsal sağlığına yönelik tehditleri de ele alın," dedi Dullaert. Bu bağlamda, örneğin yoksul ailelerin çocukları için ücretsiz kahvaltının sadece semptom kontrolü olduğunu ve uzun vadeli bir vizyonun zamanının geldiğini vurguladı.

Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran