Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği ve biletlerin bir hafta önceden satıldığı oyun, De Buurthuis van Toekomst’un (Den Haag Alevi Kültür Merkezi) 24 mayıs tarihinde, Dakota Tiyatrosunda organize ettiği ‘Tiyatro ve Müzik Akşamı’nda sahnelendi.

Program, De Buurthuis ven Toekomst’un başkanı Muharrem Cengiz ve Tijda Sanat Kültür Vakfı adına Damla Yürü’nün yaptığı açılış konuşması ile başladı. Sahne daha sonra Meydan Oyunu oyuncularına bırakıldı. 

İlk oyun, DABDER ve Tijda Sanat & Kültür Vakfı’nın birlikte organize ettiği ‘tiyatro & drama’ atölyesi kursiyerleri tarafından sergilendi.

tiyatro den haag 02

İki bölüm halinde organize edilen tiyatro ve drama atölyesine katılan çocuklar elde ettikleri deneyimleri sahneye aktarmasını bildi. Oyun kursiyerlerin kendi çabaları ile yazıldı. Seyircinin zevk alarak ve beğeniyle izlediği amatör oyuncular büyük alkış aldı.

Programın ikinci oyunu Tijda Sanat Kültür Vakfı’nın sahnelediği ‘’Almancı Mazlum’’ oldu. Oyun Hollanda’ya gelen Türk işçilerin 60. Yıl dönümü münasebetiyle birinci kuşağa (Almancı kuşağa) ithafen, onların gerçek hayat hikayelerinden derlenerek hazırlandı. 

tiyatro den haag 01

Den Haag’da sergilenen oyunun metni alaylı sanatçı Damla Yürü ve akademisyen tiyatro sanatçısı İmam Hasan Çakmak tarafından yazılıp yönetildi.

Oyunu Damla Yürü ile birlikte yazan ve oynayan İmam Hasan Çakmak 1993 yılında, Utrecht Yüksek Sanatlar Fakültesi, tiyatro ve drama bölümünden mezun olan ilk Türkiye kökenli göçmen. 
Oyunun müziği ise bizzat sahnede İsmail Fidan tarafından canlı icra edildi. 

tiyatro den haag 03

Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun, bilhassa Hollanda’ya çalışmaya gelen birinci neslin duygularını, yaşadıklarını ve içinden geçenleri seslendirmesi açısından büyük beğeni topladı.

tiyatro den haag 04

Program Ercan Es ve Hakan Cengiz’in sunduğu müzik dinletesi ile son buldu.

©Sonhaber.eu

Gurbetçi gençler YTB’nin desteğiyle TEKNOFEST 2024 Adana’da yerini alıyor Gurbetçi gençler YTB’nin desteğiyle TEKNOFEST 2024 Adana’da yerini alıyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş