Commerzbank ve Targobank müşterileri dolandırıcıların odak noktası haline geldi. Tüketici danışma merkezi, son zamanlarda banka vatandaşlara bu iki banka adına sahte mailler gönderildiğini açıkladı.

Commerzbank adına gönderilen “Çevrimiçi kimlik doğrulamanızı başlatın /hatırlatma” konulu kimlik avı e-postası ile müşteriler baskı altına alınıyor. E-posta, bu bilginin kısa bir süre önce duyurulduğunu belirterek başlıyor. Kişiden 1 Haziran'a kadar e-postada sağlanan bağlantıyı kullanarak bilgilerini belirtmesi isteniyor. Uygulama için e-postada yer alan ve sadece 24 saat geçerli olan referans numarası gerektiği vurgulanıyor. 

Tüketici kurumu gönderilen bu sahte mailin çok iyi bir taklit olduğunu ve gerçek banka mailinde olabilecek bir üslupla yazıldığını, bu nedenle sahte olduğunun anlaşılmasının zor olduğunu belirtiyor. Sahte maili anlamanın tek yolu ise gönderenin adresini iyi kontrol etmekten geçiyor.

Kurum aynı yöntemin Targobank müşterilerine de yapıldığını ve bu kişilere "Gerekli İşlem: Hesap Bilgilerinizi Şimdi Güncelleyin" konulu bir mail gönderildiğini belirtiyor.

Böyle bir mail aldığınızda ne yapmalısınız?
Tüketici kurumu şüpheli bir mail alındığında şu adımların izlenmesi gerektiğini belirtiyor:

  • Hiçbir durumda e-postadaki düğmeye veya diğer bağlantılara tıklamayın.
  • Gelen mesajı cevaplamadan direk olarak spam klasörüne taşıyın.
  • Herhangi bir şüpheniz varsa, olası değişiklikler veya bankacılık işlemleri ile ilgili olarak bankanızla temasa geçin.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da vatandaşlık parası alanların sayısı 5,5 milyona ulaştı Almanya’da vatandaşlık parası alanların sayısı 5,5 milyona ulaştı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş